31.05.2016

Riihimäen Kesäkonsertteihin huippumuusikoita Tukholmasta

Riihimäen Kesäkonserttien 35-vuotisjuhlafestivaalin päättää tänä vuonna Stockholm Syndrome Ensemble yhdessä kitaristi Gustav Lundgrenin kanssa French Connection -esitykseen. Konsertissa kuullaan muun muassa musiikkia SSE:n helmikuussa ilmestyneeltä levyltä A Moveable Feast. Säveltäjistä tarjolla on ainakin Ravel, de Falla ja Reinhardt. Poikkitaiteellisen esityksen tekstit ovat August Strindbergin ja Léon-Paul Farguen.

Stockholm Syndrome Ensemble ja Gustav Lundgren tuovat Riihimäelle palan Pariisia, joka on ollut illan säveltäjien ja tekstintekijöiden inspiraation lähde. Heidän Pariisin aikaisista teoksistaan on rakennettu koko illan esitys, joka kietoo yhteen taiteellisuuden ja ihmiskohtalot.

Ruotsin suurimmissa sinfoniaorkestereissa äänenjohtaja- ja konserttimestaritehtävissä toimivat Stockholm Syndrome Ensemblen kokoonpanossa soittajat Malin Broman, Fredrik Paulsson ja Malin William-Olsson (viulu/alttoviulu), Johannes Rostamo (sello), Rick Stotijn (kontrabasso) ja Simon Crawford Phillips (piano). He muodostavat todellisen kamarimusiikin ”dream teamin”.

SSE:n riveissä soittaa myös suomalaissyntyinen sellisti Johannes Rostamo, joka on vuodesta 2008 lähtien toiminut Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin ensimmäisenä soolosellistinä. Rostamo on aloittanut musiikkiopintonsa Espoon musiikkiopistossa. Myöhemmin hän on opiskellut myös Tukholmassa ja Oslossa ja on Stockholm Syndrome Ensemblen lisäksi Jousia Ensemblen jäsen. Johannes Rostamo sijoittui toiseksi Turun 10. sellokilpailuissa vuonna 2006 ja sai myös Yleisradion erikoispalkinnon.

Tukholmalaiskokoonpanon tavoitteena on esityksissään luoda kokonaisuus, joka musiikin lisäksi saattaa sisältää monia muitakin taiteellisia elementtejä: tekstiä, kuvia, videoita, ääninauhoja. Konserteista luodaan tarinoita, joilla on yhteys ulkomaailmaan.

Konsertin vieraana soittava Gustav Lundgren on yksi Ruotsin taitavimmista nykypäivän jazzkitaristeista ja hän onkin kiertänyt maailmaa erilaisissa jazzyhtyeissä. Hän on soittanut noin 70 albumilla ja yhdistää musiikissaan sujuvasti niin jazzia, mustalaismusiikkia, swingiä kuin houseakin. Hän on saanut tunnustusta musiikkinsa ainutlaatuisesta soinnista ja tekniikasta.

Sekä Lundgren että Stockholm Syndrome Ensemble ovat tottuneet risteilemään yli musiikin tyylirajojen. Kun nämä huippumuusikot laitetaan samaan konserttiin, on luvassa musiikki-ilta, jollaisesta harvemmin pääsee nauttimaan Suomen suvessa.

Riihimäen Kesäkonsertit järjestetään 7.-12.6.2016.

www.riihimaenkesakonsertit.fi

 

French Connection

Stockholm Syndrome Ensemble

Gustav Lundgren, kitara

sunnuntai 12.6. klo 18.00

Suomen lasimuseo, Riihimäki

Liput 40 / 35 e (sis. väliaikatarjoilun)