22.04.2016

Riihimäen Kesäkonsertit: Virtuoosien jalanjäljillä barokin aarreaittaan

Riihimäen Kesäkonserttien tulevan kesän ohjelmistoon kuuluu lukuisa määrä toinen toistaan kiinnostavampia huippukonsertteja. Yksi näistä johdattaa kuulijat barokin aarreaittaan. Keskiviikkona 8.6. klo 19 Suomen lasimuseossa kuullaan kolmen muusikon: viulisti Laura Vikmanin, sellisti Alexander Rudinin ja cembalisti Aapo Häkkisen tulkitsemina säveliä 1600- ja 1700-luvuilta.

Illan säveltäjät Biber, Geminiani ja Locatelli olivat myös muusikoita, jotka kulkivat Euroopassa maasta toiseen esiintyen, keräten vaikutteita ja säveltäen musiikkia, joka kiehtoo vielä tänäkin päivänä.

Esiintyjätrion jäsenistä viulisti Laura Vikman tunnetaan laajalti Tempera-kvartetin ensiviulistina, mutta hän esiintyy myös solistina ja kamarimuusikkona. Lisäksi hän toimii Radion sinfoniaorkesterin 2. viulun äänenjohtajana. Vikman on toiminut myös mm. Helsingin Barokkiorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin konserttimestarina. Hän on opiskellut vuosia ulkomailla ja menestynyt useissa viulukilpailuissa. Vuodesta 2007 hän on opettanut Sibelius-Akatemiassa.

Moskovassa syntynyt sellisti Alexander Rudin on opiskellut pianon- ja sellonsoittoa sekä orkesterinjohtoa. Hän saavutti jo opiskeluaikanaan menestystä monissa merkittävissä kansainvälisissä musiikkikilpailuissa ja onkin valmistuttuaan soittanut monien huippuorkestereiden solistina. Rudin opettaa Moskovan konservatoriossa kamarimusiikkia ja toimii lisäksi Turkin Yaşarin yliopiston kamariorkesterin johtajana ja on kysytty vieras mestarikursseilla ympäri maailmaa.

Aapo Häkkinen on opiskellut cembalonsoittoa useiden opettajien johdolla ja solistidiplominsa hän suoritti vuonna 1998 Amsterdamissa. Hän on esiintynyt laajalti merkittävien orkestereiden solistina niin Suomessa kuin Euroopassa ja Amerikan mantereella. Häkkinen opettaa Sibelius-Akatemiassa sekä monilla kansainvälisillä mestarikursseilla. Helsingin Barokkiorkesterin taiteellisena johtajana Aapo Häkkinen on toiminut vuodesta 2003.

Yle radioi illan konsertin suorana lähetyksenä.

Keskiviikkona 8.6. Riihimäen Kesäkonsertit tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua Riihimäen monipuoliseen lasikulttuuriin. Riihimäen Kesäkonsertit yhteistyössä Suomen lasimuseon ja osuuskunta Lasismin kanssa järjestää opastetun kierroksen lasin maailmaan ennen illan konserttia. Noin kaksi tuntia kestävä retki sisältää opastetun kierroksen Suomen lasimuseossa sekä vierailun Lasismin lasihyttiin, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä lasimuseosta. Seitsemän nuoren lasinpuhaltajan ja lasimuotoilijan muodostamassa Lasismissa vieraat pääsevät tutustumaan lasitaiteilijoiden arkeen, lasihyttiin ja heidän ainutlaatuisiin töihinsä. Kierros käynnistyy klo 16 Suomen lasimuseolta ja maksaa 15 e/henkilö. Varaukset Kesäkonserttien toimistolta.

Riihimäen Kesäkonsertit järjestetään 7.-12.6.2016.

www.riihimaenkesakonsertit.fi