09.05.2016

Riihimäen Kesäkonsertit: Jazzpysäkiltä Wieniin Kino Sammon tunnelmissa

Riihimäen Kesäkonsertit soivat tulevana kesänä 7.–12.6. eri puolilla kaupunkia. Tarjolla on 8 maksullista ja 8 ilmaiskonserttia. Tämän vuoden teema on Taipaleella tulevaan. 35-vuotisjuhlavuottaan viettävä Kesäkonsertit katsoo luottavaisesti tulevaan ammentaen voimaa historiansa vahvuuksista ja yleisön rakastamista elämyksistä.

Perinteisen kamarimusiikin ohella on tänäkin kesänä tarjolla myös rajoja rikkovaa musiikkia uusista näkökulmista. Riihimäen Kesäkonsertit tarjoaa kaksi iltaa menoa ja meininkiä tunnelmallisessa Kino Sammossa, kun lavalle nousee perjantaina 10.6. Mikko Innanen ja Innkvisitio ja lauantaina 11.6. BartolomeyBittmann-parivaljakko Itävallasta. Tarjolla on rajoja rikkovaa musiikkia, joka vääntää, kääntää ja säväyttää.

Saksofonisti Mikko Innasen luotsaama Innkvisitio on soittanut yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2004. Kokoonpano on esiintynyt jazzklubeilla ja -festivaaleilla Pohjoismaiden ja Baltian lisäksi Unkarissa, Slovakiassa, Saksassa, Ranskassa, Belgiassa, Portugalissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Innkvisitiossa musisoivat: Mikko Innanen (saksofonit ja sävellykset), Liudas Mockūnas (saksofoni ja klarinetti), Seppo Kantonen (syntetisaattorit) sekä Joonas Riippa (rummut). Yhtyeen tänä vuonna ilmestyvä kolmas levy tullee jatkamaan vaihtoehtojazzin lipunkantajana toimivan huippuryhmän retrofuturistista linjaa.

Wieniläinen sellisti Matthias Bartolomey ja Grazista kotoisin oleva viulua ja mandolaa soittava Klemens Bittmann muodostavat ainutlaatuisen ja epätyypillisen duon BartolomeyBittmann. Kaksikko yhdistää sujuvasti klassista musiikkia muiden musiikkityylien kanssa. Heidän musiikissaan soivat suvereenisti rinnakkain niin spontaanius ja jazzimprovisaatio, raskas groove ja rockelementit siinä missä intiimit balladit ja nopeatempoiset, menevät sävellyksetkin. Uutta luovan kaksikon musiikilliset tarinat ovat eloisia ja värikkäitä ja ne saavat kuulijan pauloihinsa ensi hetkestä alkaen.

 

Tommi Hakala hurmasi ennakkokonsertissa

Varaslähtö Kesäkonsertteihin otettiin jo äitienpäivän aattona, kun Suomen lasimuseon suuri näyttelysali täyttyi musiikinystävistä, jotka pääsivät nauttimaan riihimäkeläislähtöisen baritonin Tommi Hakalan upeista laulutulkinnoista loppuunmyydyssä konsertissa. Hakalan parivaljakkona soitti hänen luottopianistinsa Kristian Attila. Illan konsertissa kuultiin muun muassa Seppo Nummen ja Mikko Heiniön sävellyksiä Lassi Nummen teksteihin, Franz Schubertin lauluja sekä yllätysnumeroita kaksikon laajasta repertuaarista maailman estradeilta.

 

www.riihimaenkesakonsertit.fi