17.06.2012

Renegade otti paikkansa Provinssirockissa

Provinssirockin lauantai polkaistiin käyntiin vankalla osaamisella, kun Apulanta keräsi kentälle väkeä sankoin joukoin.

Renegade Electrostage otti paikkansa Provinssirockin ohjelmistossa ja houkutteli paikalle paljon uusia festivaalikävijöitä. Elo vanhojen Provinssikonkareiden kanssa Törnävänsaaressa limittyi upeasti ja kaikki olivat osa yhtä suurta Ihmisten Juhlaa. Renegade Electrostagen esiintyjistä selkeästi eniten väkeä telttaan houkutteli Provinssirock-hattutempun tehnyt Pendulum (UK/AU), joka oli matkassa tällä kertaa DJ-setillä. Teltan isoksi suureksi yökerhoksi muuttivat myös englantilainen Modestep ja hollantilainen Noisia.

Paikallista osaamista nähtiin lauantain aikana kolmen Rumba-lavalla esiintyneen artistin toimesta. Kairon; IRSE!, Sansa ja Sara keräsivät telttaan paljon väkeä omilta seuduiltaan kuin vähän kauempaakin. Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta feat. Pete Parkkonen tykitti kovan keikan Saarilavalla ja lavalla ollut riemukas tunnelma tarttui myös katsojiin.

Upeassa kultaisessa jakussaan hurmannut Chisu näytti päälavalla esiintyessään todella nauttivan keikasta ja kenttä oli jälleen täynnä väkeä kuuntelemassa sulosäveliä. Tiukkaa settiä illan aikana kuultiin Saarilavalla amerikkalaisten OFF!:n ja Kyuss Lives!:n keikoilla. Nämä artistit kuuluivat myös siihen kategoriaan, jotka oli pakko kokea.

Ystävysten, amerikkalaisen Rise Againstin ja kanadalaisen Billy Talentin, keikat täyttivät kenttää ja yleisö oli ihan pähkinöinä. Näitä oli tämän vuoden festivaalikansa selkeästi odottanut. PMMP:n keikka alkoi jopa maagisissa tunnelmissa ja yltyi valtaisaan yhteislauluun ja tanssiin ”Heliumpallon” ja ”Matkalaulun” tahdissa. Bändi oli selkeästi illan yksi odotetuimmista artisteista ja pääesiintyjistä.

Vaikka väkeä oli festivaalilla päivän aikaan runsaasti, nautti kansa juhlimisesta ja tunnelma oli jälleen todella rauhallinen ja iloinen. Festivaalikävijöistä on tullut vuosien saatossa selkeästi entistä tiedostavampia ja siistejä. Sateet kiersivät koko päivän festivaalialuetta, mutta vasta puolen yön jälkeen saatiin vettä niskaan.

Festivaalin yleisömäärä kasvoi perjantaista ja oli jälleen yli 20 000. Yli 65-vuotiaita asiakkaita saapui mukava määrä nauttimaan festivaalista.

Su 17.6. Mastodon (US), Slayer (US), The Gaslight Anthem (US), JUSTICE LIVE (FR), Ewert and the Two Dragons (EST), Michael Monroe, Danny, Elokuu, Jukka Poika & Sound Explosion Band, Notkea Rotta, Freeman, Kauko Röyhkä & Narttu, Lapko, Reckless Love, Carnalation, Hebosagil, Monsp presents: Ruudolf, Karri Koira, Steen1, Gasellit, Loost Koos, Ruger Hauer, Solonen, JVG
Provinssirockin päätösklubi (Rytmikorjaamo): Paula Koivuniemi, DJ Willy