14.01.2020

Reidar Särestöniemi ja Miina Äkkijyrkkä ensimmäistä kertaa Taidekeskus Salmelassa

Suomen suurimpiin kulttuuritapahtumiin kuuluva mäntyharjulainen Taidekeskus on julkaissut kesän 2020 kuvataiteilijat. Kuvataidekilpailun näyttelyluokkaan valitut taiteilijat julkaistaan myöhemmin keväällä.

 

Reidar Särestöniemi Salmelan päärakennuksessa

Reidar Särestöniemen maalauksia nähdään ensimmäistä kertaa Salmelassa. Päärakennukseen tulee esille myös kuvanveistäjä Veikko Myllerin uusi kokoelma. Kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkkä on toinen Salmelan ensikertalainen. Äkkijyrkkä tuo Salmelaan sekä maalauksia että veistoksia. Päärakennuksessa esitellään myös uudet kokoelmat taidemaalari Elina Förstiltä, kuvanveistäjä Tiina Torkkeliltä sekä Rafael Wardilta. Kesän Nuori taiteilija julkistetaan myöhemmin keväällä.

Koko Domanderin näyttelyalue on varattu viidennelle Salmelan nuorten kuvataidekilpailun näyttelyluokalle. Tuomaristo valitsee näyttelyyn tulevat noin 15 taiteilijaa maaliskuussa 2020. Kuvataidekilpailuun on ilmoittautunut yli 300 taiteilijaa.  Kuvataidekilpailun palkintojenjako järjestetään 10.7.2020 Salmelassa.

 

Kesän monitaiteellinen ohjelma laajentuu myös tieteeseen

Tiede on Salmelan monitaiteellisen ohjelman uusi aluevaltaus. Luennoimaan saapuu 27.6. tähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Lisäksi 18.7. järjestetään luento kalliomaalauksista ja kalliopiirustuksista, joihin yleisöä perehdyttävät dosentti Antti Lahelma sekä professorit Pekka Kivikäs ja Juhani Pallasmaa.

 

Uudistetulla Puistonäyttämöllä tapahtuu entistä enemmän

Salmelan puistonäyttämön viihtyvyyttä ja palvelutarjontaa on talven aikana parannettu entisestään. Katsomoaluetta on laajennettu, siihen on lisätty porrastusta ja palvelupisteiden määrää on lisätty. Uusi noin 350 neliön tähtiteltta tuo jatkossa suojaa ja tunnelmaa. Tapahtumien määrä myös kasvaa.

Salmelan kesän avaa Kaartin soittokunta johtajanaan ylikapellimestari Jyrki Koskinen. Soittokunnan solistina on trumpetisti Tero Lindberg. Muita kesän esiintyjiä ovat 4.7. Jyväskylä Sinfonia solistina sopraano Hannakaisa Nyrönen ja kapellimestarina Tomas Djupsjöbacka. Jussi Raittisen taiteilijajuhlakonsertti 10.7., mukana myös Mikko Alatalo ja Vicky Rosti. 16.7. J. Karjalainen. 25.7. Tero Vaara & Mamba & Salmela House Band. 29.7. Waltteri Torikka ja Maria Ylipää yhdessä Arto Pajun johtaman Salmela Festival Orchestran kanssa.

Elokuussa kausi huipentuu Hamina Tattoon yhteistyökonserttiin 2.8. juuri remontoidussa Mäntyharjun kirkossa, jossa esiintyy Japanin itsepuolustusvoimien soittokunta. Kesän päättää 8.8. Kaikki laulaa Salmelassa yhteislaulutilaisuus, jossa laulattajina toimivat Arja Koriseva, Mikael Konttinen sekä Arto Pajun johtama Salmela House Band.

 

Salmelan näyttelyt avoinna 6.6.-9.8.2020 klo 11-18, ryhmille tilauksesta 13.5. alkaen.

Taidekeskus Salmela, Mäntyharjuntie 25, 52700 Mäntyharju

Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo, Näkkimistöntie 1, 47900 Vuohijärvi

www.taidekeskussalmela.fi, www.kulttuurivuohijarvi.fi