08.04.2014

R&B-tähti Kelis ja useita muita uusia nimiä Pori Jazziin

Yhdysvaltalainen r&b- ja soul-artisti Kelis, maailmanmusiikin erikoisprojekti Fatoumata Diawara & Roberto Fonseca, jazzin huippuyhtye Christian McBride Trio sekä useita muita esiintyjiä on lisätty Pori Jazzin ohjelmistoon lauantaina 19.7. Konsertti täydentyy yhteensä seitsemällä nimellä, ja Kirjurinluodon konserttipuiston ohjelmisto on nyt valmis lauantain osalta.

Muun muassa hiteistään ”Milkshake”, ”Caught Out Here” ja ”Trick Me” tunnettu Kelis ponnahti pinnalle vuonna 1999, jolloin hän julkaisi debyyttialbuminsa Kaleidoscope. Sen jälkeen hän on vastaanottanut muun muassa Brit Awards – sekä NME Awards -palkinnot ja noussut Britannian singlelistan kärkikymmenikköön kymmenellä eri kappaleella. Huhtikuussa Kelis esittelee kuudennen pitkäsoittonsa Food, joka on samalla hänen ensimmäinen albuminsa maineikkaalla Ninja Tune -levymerkillä.

Malilainen laulaja Fatoumata Diawara on noussut nopeasti yhdeksi maailmanmusiikin supertähdistä, ja kesällä hän tekee erikoiskiertueen yhdessä kuubalaispianisti Roberto Fonsecan sekä molempien artistien luottomuusikoista koostuvan yhtyeen kanssa. Amerikkalainen jazzbasisti Christian McBride on puolestaan kuulunut jo pitkään nykyjazzin kärkinimiin, ja hänen viimevuotinen Out Here -albuminsa tarjosi erinomaisen esimerkin siitä, miltä perinnetietoinen jazz parhaimmillaan kuulostaa nykyaikaan tuotuna. McBriden yhtyeessä soittavat vasta 24-vuotias pianisti Christian Sands sekä rumpali Ulysses Owens Jr.

Tuoretta brittiosaamista: AlunaGeorge ja Lulu James

Lauantain 19.7. ohjelmaan on lisätty myös kaksi mielenkiintoista brittiesiintyjää. Debyyttialbuminsa viime vuonna julkaissut AlunaGeorge yhdistelee r&b:tä ja soulia 2000-luvun elektroniseen musiikkiin, ja samoilla linjoilla liikkuu tuore tulokas Lulu James, joka valmistelee ensimmäistä kokopitkää julkaisuaan. Kotimaisina tähtiniminä lauantain konsertissa nähdään jazzin huippukokoonpano Jukka Eskola Orquesta Bossa sekä tämän hetken omaleimaisimpiin pop- ja rock-yhtyeisiin lukeutuva Pariisin Kevät.

Lauantain Pori Jazz -pääkonsertin aiemmin julkaistuja tähtiä ovat muun muassa James Blunt, Patti Smith ja Jamie Cullum. Kirjurinluodon konserttipuistoon nousee ensi kesänä kolme eri esiintymislavaa, joilla musiikki soi iltapäivästä yöhön asti. Tarkat lavakohtaiset aikataulut julkaistaan myöhemmin keväällä.

Pori Jazz -ohjelmistoon aiemmin keväällä lisätyn The Isley Brothersin esiintyminen Porissa on valitettavasti peruuntunut festivaalista riippumattomista syistä. Legendaarinen soul- ja r&b-yhtye on perunut koko Euroopan-kiertueensa.

 

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään torstaina 17.7, perjantaina 18.7. ja lauantaina 19.7. Torstain ja perjantain ohjelmistoa täydennetään lähiaikoina useilla uusilla nimillä. Jo aiemmin julkaistujen Pori Jazz -kiinnitysten joukkoon kuuluvat muun muassa Bob Dylan, Pet Shop Boys ja Mac Miller.

Pori Jazz järjestetään 12.-20.7.2014.

www.porijazz.fi