02.04.2015

RAY:sta Helsingin juhlaviikkojen pääyhteistyökumppani

”Fields of Glory — Kunnian kentät ” -teos kysyy, ovatko kunnian kentät osattomia varten
Helsingin juhlaviikot ja RAY ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä RAY:stä tulee yksi festivaalin pääyhteistyökumppaneista.

”RAY:n asiantuntemus järjestötoimijoiden kentällä on vertaansa vailla ja antaa Juhlaviikoille myös mahdollisuuden tavoittaa sellaisia yleisöjä, joihin toimintamme ei muuten välttämättä ulottuisi. Siksi olen todella iloinen, että pystymme nyt syventämään yhteistyötämme”, sanoo Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Erik Söderblom.

”Helsingin juhlaviikot on RAY:n merkittävin viestintäyhteistyökumppani. Juhlaviikot nostaa esille monta tarinaa taiteen keinoin ja on upeaa, että mekin voimme olla mukana välittämässä meille tärkeitä teemoja poikkeuksellisessa ympäristössä”, sanoo RAY:n viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Jari Elo.

Yhteistyötä jatketaan ja laajennetaan Hyvän tahdon taidetta -hankkeen alla. Siinä taidetta viedään sellaisten yleisöjen luo, joille kulttuuritapahtumiin osallistuminen voi syystä tai toisesta olla hankalaa.

Tänä vuonna RAY:n ja Helsingin juhlaviikkojen yhteistyönä syntyy koreografi Jarkko Partasen teos ”Fields of Glory — Kunnian kentät ”. Teos kysyy, kuinka menestykseen perustuva yhteiskuntamme kohtelee niitä, joilla on sairaus tai vamma, jotka ovat yksinäisiä tai osattomia, työttömiä tai kodittomia. Ovatko kunnian kentät heitä varten? Teos on yhteistuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskuksen kanssa.

Teos on fiktiiviset urheilukisat ja niiden avajaisseremonia. Elokuun pimenevässä illassa Eläintarhan kentälle marssii 100 miestä, jotka on valittu mm. RAY:n tukemien järjestöjen avulla. Kunnian kentät esitetään paikallisten osallistujien voimin myös Kuopiossa syyskuun alussa.
******

Fields of Glory — Kunnian kentät
Ke-pe 19.-21.8. klo 21.00
Eläintarhan kenttä
Liput toimituskuluineen alkaen 27,50 / 17,50 €

Hakuaika esiintyjäksi 22.4. – 31.5., lisätiedot helsinginjuhlaviikot.fi/kunniankentat

Liput esitykseen tulevat myyntiin 22.4.2015 Lippupalvelussa.
Juhlaviikkojen lisäksi Kunnian kenttiä seuraa Inhimilliset Uutiset, joka on RAY:n ja järjestöjen yhteinen viestintäkampanja RAY:n pelituotoilla tuettavista hyvistä teoista.

Helsingin juhlaviikot järjestetään 14.-30.8.2015.

www.helsinginjuhlaviikot.fi