23.06.2010

Rauman Festivoon tulossa taitavia kahvila- ja katusoittajia

Musiikkileirin oppilaat valittu

Rauman Festivo-musiikkipäivien 2.-8.8.2010 oheistoimintana järjestetään päivittäin iltapäivän musiikkimatinea festivaalikahvila Café Salissa sekä katu-soittoja Rauman kauppatorilla, Vanhan Rauman alueella ja teatteriravintola Ankkurissa. Keväällä aloitetun soittajahaun tuloksena esiintymisajat on pääosin täytetty.

Kahvilamatineoissa kuullaan sekä tuttuja viime vuodelta että uusia esiintyjiä. Yleisöä hemmotellaan etenkin soololaululla kun viikon aikana esiintyy peräti neljä upeaa sopraanoa. Soitot aloittaa 2.8. helsinkiläinen viulisti Pasi Eerikäinen, jota säestää pianolla Emil Holmström. He soittavat ’Hommage à Béla Bartók & József Szigeti’ konserttikokonaisuuden, joka sisältää Beethovenin, Bartókin ja Debussyn musiikkia. Muita viikon kahvilaesiintyjiä ovat mm. 25-juhlavuottaan viettävä sopraano Kaisa Hannula säestäjänään Piia Eskola, mezzo- sopraano Aino Konkka ja pianisti Mauno Konkka, sopraano Ulla Paakkunainen ja pianisti Annaleena Penttinen, viulisti Pauliina Rahiala ja sellisti Eeva Vaahtoranta sekä pasuunaa soittava Anu-Maria Liikinen. Viimeinen kahvilamatinea on lauantaina 7.8., jolloin esiintyvät edellisen illan kaupunginteatterin La Donna Barbara -produktion taiteilijat, raumalaislähtöinen sopraano Katja Juhola ja cembalisti Marianna Henriksson. Kahvilasoitot alkavat päivittäin klo 13 ja niihin on vapaa pääsy.

Katusoittojen viimeisiä esiintymisiä varmistellaan

Festivo viikolla voi nauttia pääsääntöisesti klassisesta musiikista koostuvasta katusoitosta, jota on tarjolla kahdesti päivässä kauppatorilla ja sen lähiympäristössä. Raumalle saapuu soittamaan myös monissa Festivoissa vuosien varrella esiintynyt viulutaiteilija, tämän hetken tunnetuin suomalainen katusoittaja, alttoviulisti Teemu Kupiainen. Soiton lisäksi hän kertoo vaiherikkaista matkoistaan maailmalla katusoittajana. Muita katusoittajia ovat puhallinseitsikko Rauman Vaskiset, trumpetisti Veikka Kaarle, Pauliina Rahiala ja Eeva Vaahtoranta, viulistit Sara Leppänen ja Isela Halonen, marimbaa soittava Eemi Fagerlund, viulisti Iina Fagerlund, huilisti Linda Lindström ja klarinetisti Veera Katila. Lisäksi kaupungissa kiertää kolmena päivänä Polkratas Köör.

Musiikkileiri täyttyi

Ensimmäistä kertaa järjestettävälle Festivo-jousisoitinleirille ilmoittautui valtakunnallisen haun tuloksena määräaikaan mennessä 24 soitto-oppilasta. Leiriläisiä tulee ympäri maata sekä Satakunnan alueelta. Leirillä annetaan opetusta viulun, alttoviulun ja sellonsoitossa sekä yhteissoitossa.

Jousisoitinleiri pidetään 1.-7.8. Luodon leirikeskuksessa Eurajoella. Opettajina toimivat alttoviulisti Eeva-Maija Talasma, sellisti Vesa Vaahtoranta ja viulisti Hanne Lund. Leirin käytännön järjestelyjä koordinoi Satakunnan taidetoimikunta.

Leirin päätöskonsertti on lauantaina 7.8. klo 13 Kulttuuritalo Posellissa osana Festivo-viikkoa.

http://www.raumanfestivo.fi