11.08.2010

Rauman Festivon tunnelma näkyi ja kuului ulospäin entistä selkeämmin

Sunnuntaina päättynyt 27. Rauman Festivo -kamarimusiikkiviikko oli menestys monella tavalla. Konserteissa ja kahvilamatineoissa kävi yhteensä 2.700 klassisen musiikin kuulijaa. Entinen yleisöennätys viime vuodelta ylittyi sadalla henkilöllä. Yleisötavoitteeksi tälle vuodelle oli asetettu 2.500 kuulijaa. Lisäksi katusoitot kauppatorilla, teatteriravintolassa ja vanhan kaupungin alueella tavoittivat satoja kuulijoita.

Viikon ohjelma oli taiteellisesti korkeatasoinen ja mielenkiintoinen. Sen toteuttivat kansainvälisesti arvostetut huippuesiintyjät yhdessä nuorten kotimaisten kamarimuusikkojen kanssa. Ohjelmassa oli paljon Chopinin ja Schumannin sävellyksiä, teosten ensiesityksiä, harvoin kuultavien säveltäjä-mestarien teoksia sekä 1900-luvun musiikkia. Viikon erikoisuuksiin kuului barokkiajan naissäveltäjä Barbara Strozzin elämästä kertonut La Donna Barbara konsertti kaupunginteatterissa.

Festivossa esiintyivät mm. maineikas Orpheus-jousikvartetti, pianistit Henri Sigfridsson ja Terhi Dostal, espanjalainen klarinetisti José Luis Estellés, sellisti Yuko Miyagawa ja suomalainen Nix-pianokvartetti.

Konserteissa paljon kuulijoita

Festivon kaikkiin konsertteihin riitti runsaasti yleisöä, mutta etenkin Kulttuuritalo Poselli täyttyi useamman kerran, esimerkiksi Teemu Kupiaisen katusoittomatkoista kertovassa tilaisuudessa, iltapäivän kahvikonsertissa ja jousisoitinleirin päätöskonsertissa. Ilmaiset kahvilamatineat vetivät Café Salin täyteen päivittäin. Uutuutena toteutetut konserttiesittelyt otettiin hyvin vastaan ja toimittaja Minna Lindgrenin eläviä esittelyjä kokoontui kuulemaan salintäyteinen yleisö. Taiteilijatapaamiset konsertin jälkeen ja lapsiparkki onnistuivat ja niitä jatketaan ensi vuonna.

– Festivo 2010 oli taas kerran uudella tavalla inspiroiva kokemus kaikille taiteilijoille. Tapahtuman merkitys kasvaa vuosi vuodelta, kertoo taiteellinen johtaja Mark Gothoni. Yleisön innostuneisuus, avoimuus ja aito mielenkiinto esitettyä musiikkia kohtaan välittyi voimakkaasti esiintyjille, jatkaa Gothoni.

Raumasta vetovoimainen kulttuurikaupunki

– Pääsimme eteenpäin tavoitteessamme luoda Raumasta vetovoimainen kulttuurikaupunki, iloitsee Festivon toiminnanjohtaja Maija Lankinen. Katusoitot liittyvät olennaisena osana tähän ja niiden kehittämistä jatketaan tulevina vuosina.

Musiikkileiri myös ensi vuonna

Festivo 2011 ajankohta on vielä auki leirijärjestelyjen vuoksi. Linjaukset taiteilijakiinnityksineen ensi vuodelle on tehty ja ohjelma valmistuu syksyn kuluessa. Taiteellisena johtajana jatkaa Mark Gothoni. Samaan aikaan musiikkipäivien kanssa pidetään Festivo-jousisoitinleiri Eurajoella nuorille jousisoittajille.

Rauman Festivo järjestetään seuraavan kerran 8.-14.8.2011.

http://www.raumanfestivo.fi