18.06.2009

Rauman Festivon katusoitot ja kahvilamatineat kiinnostivat suuresti

Ammattisoittajia tulossa ulkomaita myöten

Rauman Festivoviikon aikana kuullaan päivittäin ilmaisia musiikkiesityksiä kauppa-torilla ja festivaalikahvila Café Salissa. Keväällä käynnistetty haku tuotti ilahduttavat tuloksen ja esiintyjiä on tulossa Rauman lisäksi Oulusta, Tampereelta, Helsingistä, Porista ja Lahdesta sekä Kööpenhaminasta ja Lontoosta. Ohjelmistot sisältävät kamarimusiikin helmiä ja ikivihreitä klassikoita, swingiä, aarioita, pelimannisävelmiä ja puhallinmusiikkia.

Katusoittoja päivittäin kello 9:30 ja 11:00

Kauppatorin aamupäivän katusoitossa esiintyy maanantaina 3.8. ja tiistaina 4.8. helsinkiläinen viulisti Delia Beckmann. Keskiviikkona 5.8. soittaa Trio MATTI Porista kokoonpanolla Mikko Haanpää, tuuba, Jasmin Afaneh, laulu ja trumpetti sekä Matti Lehtonen, kitara. Huilukvartetti Veera Ala-Kaila, Netta Kauppi, Soila Laivo ja Hilla-Mari Tuomola esiintyy torstaina 6.8. Kitaramusiikin helmiä eri aikakausilta kuullaan perjantaina 7.8. Ilona Vaheen esittämänä sekä mm. ruotsalaisia pelimannisävelmiä viulisti Sara Leppäsen ja alttoviulisti Isella Halosen duettona. Torstain ja perjantain esiintyjät ovat kaikki raumalaisia. Katusoitto-viikko huipentuu lauantaina 8.8. Lapin VPK:n soittokunnan esittämiin swingsävelmiin ja klassisen musiikin helmiin sekä sellisti Eeva Vaahtorannan ja viulisti Pauliina Rahialan kamarimusiikkiesitykseen.

Kahvilamatineat alkavat kello 13

Iltapäivän musiikkimatineassa festivaalikahvilassa esiintyy maanantaina 3.8. raumalais-lähtöinen, Tanskan Kuninkaallisesta Musiikkiakatemiasta valmistunut diplomipianisti Pasi Määttä soittaen klassista pianomusiikkia. Tiistaina 4.8. lyyrinen mezzosopraano Aino Konkka, joka opiskelee nykyisin Lontoossa, laulaa antiikin ajan aarioita säestäjänään oululainen pianistiveljensä Mauno Konkka. Keskiviikkona 5.8. esiintyvät isä ja tytär, Pekka Lankinen, piano ja Anna Lankinen, sello, Tampereelta. Upeaääninen espoolais-sopraano Ulla Paakkunainen ja diplomipianisti Annaleena Penttinen Kööpenhaminasta tunnelmoivat liedsävelmin torstaina 6.8. Ilona Vaheen kitaramusisointia on vuorossa perjantaina 7.8. Kahvilamatineat päättää porilaiskvartetti Kristiina Välimäki, huilu, Pauliina Rahiala, viulu, Eeva Vaahtoranta, sello ja Tiina Hietava, piano.

Rauman Festivo-musiikkipäivät on tänä vuonna 3.-9.8.2009.

http://www.raumanfestivo.fi