19.06.2012

Rauman Festivo tarjoaa myös ilmaiskonsertteja kaduilla ja kahvilassa

Elokuussa soittoa Vanhan Rauman alueella

Festivo-viikolla 5.-11. elokuuta kuullaan kahdeksan korkeatasoisen iltakonsertin lisäksi runsaasti kaupunkilaisille ja turisteille suunnattuja ilmaiskonsertteja. Katusoittajat esiintyvät päivittäin vanhan kaupungin alueella, ja Café Salin matineoissa voi kuunnella klassisen musiikin makupaloja. Lasten konsertissa soittimien kirjo pääsee oikeuksiinsa kun eri-ikäiset musiikinopiskelijat esittelevät taitojaan. Raumars-musiikkivieras pitää oman, klarinetilla säestetyn videoesityksensä. Lisäksi jousisoitinleiriläiset konsertoivat Eurajoella ja Raumalla.

Kahvilamatineoissa klassikkosävelmistä espanjalaiseen tunnelmaan

Café Salissa kuullaan sunnuntaina 5. elokuuta sellisti Anna Grundströmin tulkitsemana Fauré´eta, Sibeliusta ja Piazzollaa. Säestäjänä toimii Pasi Porttikivi.

Maanantaina sellisti Sakari Kivinen soittaa viulisti Hanne Lundin kanssa ja tiistaina hän esiintyy saksofonisti Sofia Jalosen kanssa.

Duo Braccio soittaa kahvilassa ja torilla

Keskiviikkona 8.8. voi iltapäiväkahvin lomassa kuunnella Duo Bracciota, jonka muodostavat musiikin monitoimiosaajat Sari ja Antti Saarinen. Heidän soitinvalikoimaansa kuulu viulu, kitara ja kontrabasso sekä erikoinen torviviulu, jonka pehmeä ja tasainen sointi kantaa esimerkiksi katusoitossa paremmin kuin normaali viulu. Molemmat myös laulavat. Duo esiintyy jo edellisenä päivänä Vanhan Rauman torilla kahteen otteeseen.

Lisäksi kahvilassa esiintyvät baritonilaulajat Akseli Vanamo ja Erik Rousi sekä Lontoossa asuva upeaääninen mezzosopraano Aino Konkka, joka laulaa tulista ja tunnelmallista espanjalaista musiikkia. Heitä säestää pianisti Pasi Porttikivi.

Soittajia torilla, kävelykadulla ja Vanhan Rauman alueella
Katusoittoa kuullaan Festivo-viikon jokaisena päivänä. Kuninkaankadun osuus torilta Savilankadulle on suljettu liikenteeltä koko musiikkiviikon ajan rauhoittaen näin alueen soittajille ja heidän yleisölleen.

Torilla ja kadulla kuullaan nuoria huilunsoittajia Roosa Kotilaista, Noora Vihervirtaa, Jessika Sihvosta ja Viivi Osmosta. Katusoittajiksi ovat lupautuneet myös saksofonia soittavat Sofia Jalonen ja Hanna Turta, marimbavirtuoosit Eero Petrel ja Sampo Kuusisto sekä viulistit Aino Juuruskorpi, Iiris Burjam ja Jamilla Klemm. He esittävät ikivihreää ja viihteellistä klassista musiikkia eri aikakausilta.

Perjantaina ja lauantaina 10. ja 11. elokuuta pidetään katusoittopäivät, joista vastaa aikaisemmilta kesiltä tuttu viuluvirtuoosi Teemu Kupiainen. Mozart-kvartetti, johon hänen lisäkseen kuuluvat viulistit Eriikka Maalismaa, Johanna Tuikka sekä sellisti Riitta Pesola, soittaa Mozartin jousikvartettoja. Yksi musiikkiosuus kestää noin tunnin. Soitto soi kello 10–17 välisenä aikana kävelykadulla melkein tauotta.

Torstaina 9.8. vietetään Carpe diem -päivää, jolloin yleisö voi kartan avulla suunnistaa haluamaansa musiikkihetkeen Vanhassa Raumassa. Esiintyjinä viikon taiteilijat Straumr-lauluyhtye, Oliphant-yhtye, viulisti Jan Söderblom, klarinetisti Samuel Berthod ja Leif Karlson, luuttu.

Jousisoitinleiri täyttyi nuorista soitto-oppilaista

Festivo-jousisoitinleirille, joka pidetään Eurajoen kristillisellä opistolla 5.–11.8 välisenä aikana, ilmoittautui määräajassa runsaat 20 nuorta viulun, alttoviulun ja sellonsoiton opiskelijaa. He saavat leirillä henkilökohtaista ohjausta sekä opettelevat soittamaan yhdessä eri kokoonpanoissa. Opettajina toimivat Minna Koskinen, Eeva-Maija Talasma ja Vesa Vaahtoranta. Yhtyeitä ohjaa Stefan Kavén. Pianosäestyksestä vastaa Anna Ramstedt. Kaikille avoimet leirikonsertit pidetään Eurajoella ja Raumalla. Leiritoimintaa koordinoi säveltaiteen läänintaiteilija Laura Piirto Satakunnan taidetoimikunnasta.

Festivon näyteikkuna avautuu taas Kuninkaankadulla heinäkuussa. Ikkunassa on tietoa päivän konserteista ja esiintyjistä. Paikallisissa hotelleissa on myös Festivon konserteista kertovat vihkoset.

Lipunmyynti aikataulussa

Festivon konsertit ovat herättäneet myönteistä mielenkiintoa. Konserttilippuja on myyty ja varattu tasaiseen tahtiin. Suurinta kiinnostusta on herättänyt Posellin iltapäiväkonsertti Grand Tour halki barokin Euroopan keskiviikkona 8.8. Taiteilijaesittelyt ja koko viikon konserttiohjelmat sisältävä ohjelmakirja saadaan painosta heinäkuussa ja se tulee myyntiin Pyyrmaniin kahden euron hintaan.

Rauma Festivo 5.-11.8.2012. Konsertteja Posellissa, Pyhän Ristin kirkossa ja Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella.

Etusivu