07.08.2015

Rauma Festivossa vahva lopetus lauantaina 8.8.

Menestyksekäs Festivo-kamarimusiikkifestivaali päättyy lauantaina. Viikon varrella konsertit ovat keränneet väkeä niin Poselliin kuin Rauman ja Eurajoen kirkkoihinkin. Carpe diem -yllätyskonserttien sarja Vanhan Rauman yksityispihoilla ja Kordelinin kappelissa keräsivät ennätysyleisön. Musiikillinen kaupunkisuunnistus sai illalla kruunun Kustaa Aadolfin kirkossa Eurajoella, jossa juhlittiin säveltäjämestari Sibeliusta Tiina-Maija Koskelan, Kaisa Rannan, Aarne Pelkosen, Juho Alakärpän sekä Tiera-kvartetin seurassa.

Lauantai-iltapäivässä nuori energia valtaa Rauma-salin, kun lavalle nousevat Helsingin Juniorijouset Jukka Rantamäen johdolla sekä Rauman Poikasoittokunta, jota johtaa Anne Lehtomäki-Koskinen. Kahden menestyneen orkesterin yhteiskonsertti on suunnattu koko perheelle  ja sinne on vapaa pääsy. Kuulija pääsee matkalle kansallisromattisiin tunnelmiin Sibeliuksen ja Elgarin myötä ja lopulta Amerikkoihin saakka.

Festivaalin huipentaa illan konsertti Rauma-salissa, jolloin lavalla tapahtuu mieluisa jälleenkohtaaminen lähes 20 vuoden jälkeen. Tämän hetken suosituimpiin musikaalinäyttelijöihin lukeutuva Laura Alajääski ja vahvaa uraa ympäri Eurooppaan rakentava basso Mika Kares ovat samalla lavalla. Viimeksi näin oli vuonna 2008, kun ystävykset tekivät yhdessä West Side Storya. Heidän lisäkseen lavalla nähdään myös raumalaissyntyinen Esko Grundström, joka on vastannut myös konsertin sovituksista yhdessä taitavan ja monipuolisen Tomas Takolanderin kanssa.

– Itselleni konsertti on erittäin henkilökohtainen ja koko festivaaliviikon huipennus, hehkuttaa festivaalin taiteellisena johtajana nyt ensimmäistä kertaa toimiva Mika Kares.

Konsertissa mukana on myös koko festivaalin ajan uurastanut Tiera-kvartetti (Reetta Kataja, Kreeta-Julia Heikkilä, Riitta-Liisa Ristiluoma ja Samuli Peltonen), jonka torstai-illassa kuultu Sibeliuksen Voces Intimae huumasi yleisön. Lauantai-illassa kuullaan rakastettuja klassikoita Brahmsista Bernsteiniin.

Lauantai 8.8.2015

Festivon kahvilakonsertti Café Salissa klo 11

Sibelius-Akatemiasta keväällä valmistunut ja Rauman musiikkiopistossa syksyllä opettajana aloittava pianisti Laura Iacovache-Pana soittaa Sibeliusta ja Scriabinia. Vapaa pääsy.

Nuorta voimaa Rauma-salissa klo 14

Suomen huiput kohtaavat koko perheelle sopivassa konsertissa, kun lavalle nousevat maineikas Helsingin Juniorijouset ja palkittu Rauman Poikasoittokunta. Vapaa pääsy.

Lauantai-illan toivotut Rauma-salissa klo 19

Rauma Festivon päätöskonsertissa rakkaimmat melodiat saavat uuden asun. Ohjelmassa on klassikoita Eine kleinesta My Fair Ladyn ihanuuksiin, ja musiikkia johtavat multi-instrumentalistit Tomas Takolander ja Esko Grundström, joiden käsialaa ovat myös sovitukset. Laulajina säkenöivät juurilleen palaavat Laura Alajääski ja Mika Kares. Liput 30€ / 10€.

Koko ohjelma osoitteessa: www.raumanfestivo.fi