13.08.2013

Rauma Festivossa 2600 kävijää

Lauantaina päättynyt 30. Rauma Festivo vietiin läpi loistavasti suunnitellulla, monipuolisella ja eri aikakausien musiikkia sisältäneellä ohjelmalla. Viikon teemana oli Itämeren maiden musiikkikulttuuri esitettyjen sävelteosten ja esiintyjien kautta. Ohjelman valtakunnallisesta kiinnostavuudesta kertoo muun muassa se, että Yleisradio taltioi kaksi konserttia.

Festivo-viikolla noin 2600 kävijää

Klassisen musiikin kuulijoita oli konserteissa, kahvilamatineoissa ja Carpe diem –musiikkihetkissä Vanhassa Raumassa. Musiikkiviikko saavutti noin 2.600 kävijää, kun mukaan lasketaan kaikki tilaisuudet. ”Iltakonsertit eivät kuitenkaan vetäneet niin paljon kuulijoita kuin toivoimme”, toteaa toiminnanjohtaja Maija Lankinen.

Viikon mittaiseen festivaaliin mahtui 22 ilmaistapahtumaa ja 8 pääsymaksullista konserttia, joista suosituimpia olivat Posellin kahvikonsertti Itämeren maailma, Rauma-salin Tallinna-Tukholma sekä Eurajoen ja Rauman kirkkokonsertit.

Taiteellinen johtaja, viulutaiteilija Jan Söderblom summaa mennyttä viikkoa: ”Olen tyytyväinen. Konserteissa oli ainutlaatuinen tunnelma kun jokainen Itämeren maa oli läsnä omalla erityisluonteellaan ja näitä edustaneet taiteilijat sulautuivat yhteen soittamalla Itämeren puolesta.  Olimme kaikki muusikot kuin yhtä perhettä, vaikka emme olleet aikaisemmin kaikki edes tavanneet toisiamme, saatikka soittaneet yhdessä. Olen myös kiitollinen, että Festivo houkutteli uusia kuulijoita.”

Musiikkipäivien kohokohdiksi nousivat avajaiskonsertissa kuultu Alexander Melnikovin pianoresitaali ja päätöskonsertti Pyhän Ristin kirkossa, jossa Kamarikuoro Key Ensemble esitti 1900-luvun loppupuolella sävelletystä musiikkista kootun innovatiivisen ohjelman.

Ensi vuonna teemana valtameret ja meren ylitys

Rauma Festivo soi ensi vuonna 3.-9.8.2014. Viikon teema on valtameret ja meren ylitys.

www.raumanfestivo.fi