02.08.2021

Rauma Festivon striimilipuilla ainutkertaisiin tunnelmiin

Rauma Festivo alkaa maanantaina 2.8. etkoilla Vanhassa Raumassa. Spärrin pihassa tavataan taiteilijoita ja kuullaan yllätysesitys Seitsemän kuolemansyntiä -oopperan esiintyjiltä. Festivaalin kaikki 20 konserttia toteutuvat, mutta Lounais-Suomen aluehallintaviraston perjantaina 30.7. asettaman määräyksen mukaisesti turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota. 

”Valitettavasti muutaman konsertin kohdalla kiihtymisvaiheeseen siirtyminen aiheuttaa sen, että lippuja ei jää ovelle myytäväksi ollenkaan. Esimerkiksi Rauma-salissa tosiasiallinen väljyys rajoittaa myytävät paikat noin 20 prosenttiin katsomona koko kapasiteetista”, kertoo Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström. Suurimpaan osaan konsertteja on vielä lippuja saatavilla, ja niihin tuleville taataan turvallinen konserttikokemus.

Loppuunmyyty ja suurta kiinnostusta herättävä Seitsemän kuolemansyntiä -esitys striimataan suorana. Kabareen maailmassa liikkuva näyttämöteos on mahdollista katsoa myös seitsemän päivää suoran lähetyksen jälkeen. Rauma-salista striimataan myös keskiviikon Liike-konsertti, jossa kulttimainetta nauttiva Stockhausenin Harlekin tanssivalle sooloklarinetistille saa Suomen esityksen ensimmäistä kertaa sitten 1980-luvun alun. Klarinetisti Lauri Sallisen lisäksi konsertissa koetaan mm. tanssija Auri Aholan ja alttoviulisti Atte Kilpeläisen duo. Tähän konserttiin on vielä saatavissa lippuja myös paikan päälle. Sen sijaan Rauman taidemuseossa perjantaina pidettävä Laura Hynnisen maalausta, harpunsoittoa ja sävellystä yhdistävä konsertti on loppuunmyyty ja striimataan.

Rauma Festivon päätöspäivän kunniaksi lauantain 7.8. kummatkin konsertit välitetään maksutta festivaalin YouTube-kanavalla. Molli-Kissan ja Duuri-Hiiren eli viulisti Siljamari Heikinheimon ja pianisti Salla Pynssin viiksikarvoja värisyttävää konserttia mahtuu kuulemaan myös paikan päälle Poselliin. Illalla kulttuurikuppila Brummissa rentoudutaan Vuokko Hovatan, Mikko Gunu Karjalaisen ja Jarmo Saaren hoivassa.

Viulisti, ohjaaja Siljamari Heikinheimo aloittaa kolmivuotisen kauden kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuonna 2021. Heikinheimon suunnittelema, 38. kertaa järjestettävä festivaali rakentuu teeman Kahdeksan elämännautintoa ja seitsemän kuolemansyntiä ympärille. Raumalla 3.–7. elokuuta kuullaan 20 konserttia yli 30 taiteilijan voimin.

Maksulliset striimikonsertit konsertit Rauma Festivossa 2021:

Seitsemän kuolemansyntiä
Ti 3.8. klo 19
Liike
Ke 4.8. klo 19
Taide
Pe 6.8. klo 19

38. Rauma Festivo 3.-7.8.2021

https://raumafestivo.fi

https://www.facebook.com/raumafestivo/

@raumafestivo

#raumafestivo2021

#vanhanraumankolopolku