06.08.2021

Rauma Festivon perjantain ja lauantain konsertit siirretään Rauma-saliin

Myöhään torstai-iltana Rauman kaupunki päätti määritellä Rauman Covid-19-epidemian suhteen leviämisalueeseen kuuluvaksi. Koska päätös on voimassa välittömästi, Rauma Festivon loppuviikon ohjelmaa säädetään entistä turvallisemmaksi yleisölle.

Perjantain konsertit Posellista ja Rauman taidemuseosta siirretään Rauma-saliin. Tällöin jo lipun hankkineille taataan yli kahden metrin etäisyydet. Samoin lauantain Leikki-konsertti Posellista ja Lepo-konsertti Brummista siirretään Rauma-saliin. ”Tunnelmallisiin mutta volyymiltaan pienempiin paikkoihin suunniteltujen konserttien siirtäminen 430-paikkaiseen Rauma-saliin on ratkaisu, jonka teemme yleisön väljyyden takaamiseksi. Yhteen paikkaan keskittämällä minimoimme myös henkilökunnan ja taiteilijoiden liikkumista ja pystymme varmistamaan korkean hygieniatason”, kertoo Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström.

Kaksi Café Salissa pidettäväksi suunniteltua konserttia perjantailta ja lauantailta joudutaan perumaan kokonaan. ”Turvavälimääräykset eivät koske ravintolatoimintaa, ja niinpä konsertin tuominen kahvilaan aiheuttaisi tässä tilanteessa sen, että asiakkaista suurimman osan tulisi poistua musiikin alkaessa soida”, toteaa Grundström.

Laura Hynnisen maalausta, harpunsoittoa ja sävellystä yhdistävä konsertti striimataan, ja striimilippuja on saatavilla edelleen myös alkuviikon konsertteihin. Lauantain 7.8. kummatkin konsertit välitetään maksutta festivaalin YouTube-kanavalla. Molli-Kissan ja Duuri-Hiiren eli viulisti Siljamari Heikinheimon ja pianisti Salla Pynssin viiksikarvoja värisyttävää konserttia mahtuu kuulemaan myös paikan päälle Rauma-saliin. Illalla rentoudutaan Vuokko Hovatan, Mikko Gunu Karjalaisen ja Jarmo Saaren hoivassa, ja myös tähän konserttiin on vielä kourallinen lippuja saatavilla.

38. Rauma Festivo 3.-7.8.2021

https://raumafestivo.fi

https://www.facebook.com/raumafestivo/