31.07.2017

Rauma Festivon lasten ja perheiden viikonloppu tarjoaa muskaria ja minikonsertteja

Elokuun alussa 8.-12.8. järjestettävä Rauma Festivo –kamarimusiikkifestivaali ottaa varaslähdön jo festivaalia edeltävä viikonloppuna tuoden ohjelmaa erityisesti lapsiperheille. Festivon Lasten ja perheiden viikonlopussa soivat minikonsertit Puuta, rautaa ja rakkautta –hankkeen kohteissa, jotka tekevät tutuksi Rauman 575-vuotista historiaa. Tapahtuma on ilmainen.

Lauantaina kuullaan kaksi minikonserttia. Siskokset Katri ja Laura Yli-Antola esiintyvät harmonikkoineen merimiehen kotimuseo Kirstin pihassa puolenpäivän aikaan. Tuntia myöhemmin soi Pyhän kolminaisuuden kirkon raunioilla, kun vastavalittu tangon juniorkuningas Ilmari Kuusisto virittää viulunsa ja esiintyy soittaen ja laulaen.

Sunnuntaina vuorossa on lapsille suunnatut soivat näyttelykierrokset Lönnströmin kotimuseolla. Musiikkiseikkailuissa selvitetään millaista elämää Lönnströmin kotihiiret elelevät! Musiikkimatkalle johdattaa musiikkipedagogi Venla Katila.

Sunnuntain ohjelma päätetään minikonsertilla kirkkosillalla Rauman Pyhän Ristin kirkon kupeessa. Rauma Festivon omistama Festivo-viulu ja sen nykyinen haltija Miriam Hynynen johdattavat sävelillään yleisön kohti festivaaliviikon musiikillisia elämyksiä. Syksyllä Sibelius-Akatemiassa opintonsa aloittava Hynynen esittää mm. Bachia ja Elgaria.

Konserttikohteissa mukana myös kamarimusiikki-tapahtuman maskotti Festivo-pingviini, jonka vastuulle on uskottu lapsivieraiden kanssa yhdessä valmistuva yhteisöllinen taideteos ja mehutarjoilu.

 

Festivon lasten ja perheiden viikonloppu 5.-6.8.2017: Musiikkia, tarinoita ja elämyksiä

Lauantai

Klo 12 Merimiehen kotimuseo Kirsti, Pohjankatu 3

Katri ja Laura Yli-Antola, harmonikka

 

Klo 13 Pyhän Kolminaisuuden kirkon rauniot Kalatorin kupeessa (sateen sattuessa Marela, Kauppakatu 24)

Ilmari Kuusisto,  laulu, viulu

 

Sunnuntai

Klo 10, 13 ja 15 Lönnströmin kotimuseo, Syväraumankatu 41

Musiikkiseikkailut eli Festivo-muskarit Venla Katilan johdolla. Kesto n. 30 minuuttia, ohjelmaa odotellessa myös museon puutarhassa. Muskari sopii kaikenikäisille, ja lapsen/lapsien oman huoltajan tulee olla mukana koko tapahtuman ajan.
Klo 16 Kirkkosilta (sateen sattuessa Pyhän Ristin kirkko, Luostarinkatu 1)

Miriam Hynynen, viulu

Rauman Konserttiyhdistyksen omistaman Festivo-viulun nykyinen haltija esiintyy.

 

Rauma Festivo 8.-12.8.2017

Koko festivaalin ohjelma ja taitelijaesittelyt osoitteessa www.raumafestivo.fi