22.06.2015

Rauma Festivon festivaalipassilla virtuoosien matkassa koko tapahtuman ajan

Konserttivieras voi tänä vuonna hankkia Rauma Festivoon festivaalipassin, joka toimii lippuna viisipäiväisen tapahtuman kaikkiin maksullisiin konsertteihin. Passi on myynnissä heinäkuun 20. päivään saakka Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmannissa. Uusi lipputuote helpottaa kamarimusiikin suurkuluttajan elämää ja on myös tae siitä, että mahtuu jokaiseen konserttiin kuulijaksi. Vuoden takaisessa tapahtumassa puolet konserteista olivat loppuunmyytyjä.

– Yleisöltä on tullut toiveita konserttipassin kaltaisesta, kokonaisvaltaisen festivaalikokemuksen tarjoavasta lipusta jo pitkään, kertoo Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström.

 

Uusia alkuja ja menneisyyden nostalgiaa

Festivaaliviikko huipentuu kahden paikallistaustaisen suureen suosioon nousseen artistin kohtaamiseen. Rauma Festivon taiteellinen johtaja, basso Mika Kares ja näytteljiä, laulaja Laura Alajääski nousevat Rauma-salin lavalle konsertissa Lauantai-illan toivotut. Jo nuoruudessa yhteistyötä tehnyt kaksikko on innoissaan yhteisesiintymisestä. Konserttikokonaisuudessa Alajääski vastaa musikaalisävelmistä Kareksen keskittyessä rakastetuimpiin Merikannon ja Kuulan lauluihin.

– On hienoa palata Lauran kanssa samalle lavalle yli 15 vuoden jälkeen. Silloin esiinnyimme yhdessä The Sound of Music -musikaalissa Luvian Tasalassa. Olen suurella ilolla ja ylpeydellä seurannut Lauran määrätietoista työtä ja menestystä, muistelee Mika Kares.

Urallaan nämä artistit ovat molemmat uuden edessä. Äitiyslomaansa päättelevä Alajääski aloittaa syksyllä kiinnitettynä näyttelijänä Helsingin kaupunginteatterissa. Kares taas on allekirjoittanut sopimukset Wienin valtionoopperan ja Lontoon Covent Gardenin kanssa.

– Pääsy näihin taloihin tuntuu upealta! Samalla se tekee nöyräksi. Se tuo mieleen koko matkan: tuhannet tunnit harjoittelua, sadat esitykset, kymmenet tehdyt roolit sekä onnistumiset ja vastoinkäymiset. Erityisen hienoa on esiintyä Lontoossa juuri Taikahuilun ylipappi Sarastron roolissa, joka on ollut tärkeä osa uraani jo vuosia, kertoilee Kares.

Sarastron aariat Kareksen esittämänä kuullaan myös Rauman Festivossa perjantai-iltapäivän konsertissa.

Rauma Festivo järjestetään 4.-8.8.2015 ja koko ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla.

http://www.raumanfestivo.fi