10.07.2024

Rauma Festivon etkokonsertissa soivat suomalaisten rakkaimmat laulut 

Kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo tuo yhdessä neljän Vanhan Rauman Kuninkaankadulla toimivan yrityksen kanssa Rajaton-yhtyeen Essi Wuorelan tähdittämän EVA-trion tunnelmalliseen pihakonserttiin. Perjantaina 2.8. Spärrin pihassa (Kuninkaankatu 10) soivat svengaavasti sovitetut ”kansanklassikot” Eino Leinon Nocturnesta pohjalaisiin kansanlauluihin sekä uudempiin, muun muassa Aila Meriluodon runoihin sävellettyihin helmiin.

Nykykansanmusiikki kohtaa suomalaisten lauluaarteet

Laulaja Essi Wuorelan, kantelisti Anna-Karin Korhosen ja sellisti Vesa Norilon muodostama EVA-trio aloitti yhteistyönsä 15 vuotta sitten. Trion esikoisalbumi Ensimmäiset seikkailut (2013) oli useita viikkoja Suomen virallisella albumilistalla ja sai myös Emma ehdokkuuden. Toinen albumi Hauras jää julkaistiin vuonna 2020. EVA-trio on tehnyt kiertueet Saksassa ja Kanadassa sekä konsertoinut Suomessa useilla festivaaleilla.

Yhteistyöllä eloa ja iloa asukkaille ja matkailijoille

Vanha Rauma on niin kulttuuritoimijoiden kuin yrittäjienkin rakastama ja arvostama inspiraation lähde. Perjantaina 2.8. kello 18 soivan Laulu on iloni -etkokonsertin lippuja voi ostaa Westlookista, Alusasuliike Helmistä, Kontion Vanhan Rauman kahvilasta sekä Silmäoptikot Palmulta, joka tämän konsertin lisäksi isännöi myös festivaaliviikon etkot maanantaina 5.8. Rauma Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström iloitsee ”Kuninkaankadun kulttuurisuoran” yhteistyöstä: ”Konsertteihimme on luontevaa yhdistää paitsi vanhan kaupungin verrattomia kahviloita ja ravintoloita, myös vierailuita putiikkeihin ja taiteilijoiden työhuoneille. Inhimillisen mittakaavan kohtaamisia kannattaa kerätä varastoon!”

Yhteistyössä Rauman seurakunnan kanssa soi festivaaliviikon päätteeksi Vuodenaikamme teemaa syventävä jatkokonsertti, jossa esiintyvät panhuilisti Stefan Stanciu ja urkuri Saara Kukko. Pillit soimaan! -konserttiin Rauman Pyhän Ristin kirkkoon sunnuntaina 11.8. kello 18 on vapaa pääsy.

Perjantaina 2.8.2024 kello 18 Laulu on iloni! / Spärrin piha, Kuninkaankatu 10. Liput 15 €.

Sunnuntaina 11.8.2024 kello 18 Pillit soimaan! / Rauman Pyhän Ristin kirkko, Luostarinkatu 1. Vapaa pääsy.

41. Rauma Festivo 6.-10.8.2024: Vuodenaikamme

www.raumafestivo.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

27.05.2024

Rauma Festivossa avoin haku: nuorten festivaalivisiot todeksi

Raumalaisten ja raumalaislähtöisten, kulttuurialaa opiskelevien, sillä toimivien tai siitä kiinnostuneiden nuorten äänelle ja ajatuksille luodaan kaikupohja ottamalla heidät mukaan kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon tekemiseen. Elokuun toisella viikolla pidettävä 41-vuotias festivaali avaa 25.5.2024 avoimen haun, jonka kautta palkataan 2–4 alle 24-vuotiasta…

08.04.2024

Elämän kevät ja syksyn laulu soivat Rauma Festivossa elokuussa

Kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo elokuussa 2024 soi vuodenaikojen rikkautta 24 taiteilijan voimin. Nyt julkaistu ohjelma täydentyy myöhemmin keväällä parilla kymmenellä pääsymaksuttomalla tapahtumalla. Siljamari Heikinheimon suunnittelema kokonaisuus tuo Vanhan Rauman tunnelmallisiin konserttipaikkoihin rakastettuja klassikoita, taiteidenvälisyyttä ja uusia näkökulmia Suomen eturivin…