20.07.2016

Rauma Festivon Carpe Diem-kävelyopastuksissa sukelletaan Rauman historiaan

Rauma Festivon perinteisessä Carpe diem -päivässä festivaalitorstaina voi tänä vuonna sukeltaa musiikin lisäksi Rauman historiaan. Yksityispihoilla järjestettävien minikonserttien siirtymät voi kulkea nyt Rauman oppaiden johdolla ja kuulla mielenkiintoisia tarinoita ja tietoja Rauman historiasta. Opastukset ovat maksuttomia ja ne toimivat ”hop on & off” –tyylillä, eli ilmoittautumisia ei tarvita ja mukaan voi liittyä reitin missä kohdassa tai minkä konserttien välillä tahansa.

Rauma Festivo tarjoaa Carpe diem-päivän lisäksi suuren määrän muita maksuttomia konsertteja ja musiikillisia hetkiä.  Uutena kohtaamispaikkana on Festivo-tori, jossa päivittäin klo 12 kokoonnutaan jakamaan ajatuksia musiikista ja kuulemaan tarinoita musiikinmaailmasta. Keskustelemassa ja musisoimassa on Festivon taiteilijoita sekä raumalaisia musiikin ja kulttuurin parissa toimivia.

 

Raumalaisten muusikoiden esiinmarssi

Musiikista täyttyy jälleen myös Café Sali, jossa ilmaiskonsertit soivat klo 13 päivittäin. Luvassa on korkeatasoisia Tampereen ja Turun AMK-opiskelijoiden ja ammattilaisten konsertteja, joissa kuullaan suomalaisia yksinlaulujen helmiä, sukelletaan romanttisiin kesäöihin ja vaivutaan epätoivon syövereihin. Lisäksi Kordelinin kappelissa voi kuulla barokkimusiikin helmiä festivaalin viimeisenä päivänä.

Festivaalin perjantaipäivässä kuullaan kaksi raumalaislähtöisten muusikoiden konserttia: Kotikonnuilla-konsertissa lavalle nousevat pianistit Venla Kuokkanen ja Aki Knaapila sekä saksofonisti Taavi Heikkilä ystävineen. Iltapäivällä joukkoon liittyy vielä mezzosopraano Aino Konkka sekä pianisti Pasi Porttikivi Nuortentalossa kuultavassa Raumalaisten löytöretki -konsertissa.

Tämän vuoden Festivon aikaan Rauman Poikasoittokunta saa vieraita Italiasta. John Lennon Youth Wind Band saapuu Raumalle johtajansa Mirco Besuttin johdolla. Orkestereilla on  ohjelmassa riemukas koko perheelle suunnattu yhteiskonsertti festivaalin avajaispäivänä. Varaslähtönä kuullaan dramatisoitu konsertti nuoren Verdin kärsimyksistä kirjailija Patrizio Bianchin toimiessa kertojana. Nuoren Verdin kärsimykset kuvaa lämpimästi ja uskomattomilla yksityiskohdilla herkutellen Busseton suuren pojan matkaa maailmalle. Ennen Raumalle saapumistaan orkesteri on Keski-Pohjanmaan konservatorion vieraina

 

Rauma Festivo 2.-6.8.2016

www.raumafestivo.fi

 

MAANANTAI 1.8.

Klo 16 Pyhän Ristin kirkko

Nuoren Verdin kärsimykset

Italialainen nuorisopuhallinorkesteri John Lennon Youth Wind Band Mirco Besuttin johdolla esittää dramatisoidun konsertin nuoren Verdin kärsimyksistä.

Vapaa pääsy

 

Klo 19 Spärrin piha (Kuninkaankatu 10)

Festivo-etkot

Tapaa viikon taiteilijoita ja virittäydy festivaalitunnelmaan. Musiikista vastaa harmonikkataiteilija ja laulaja Kaisa Kujanpää.

Vapaa pääsy

 

TIISTAI 2.8.

Klo 13 Café Sali

Beethovenin ja Stravinskyn seurassa

Heini Dahlroos – sopraano, Andreas Heino – klarinetti, Jyri Häkkinen – sello, Riina Häkkinen – piano, Juho Nissi – sello
Vapaa pääsy

Klo 16 Rauma-sali
Poikasoittokunta ja Italian vieraat
Rauman Poikasoittokunta ja italialainen John Lennon Youth Wind Band esittävät iloa ja vauhtia räiskyvän ohjelmiston koko perheelle sopivassa konsertissa.
Vapaa pääsy

 

KESKIVIIKKO 3.8.

Klo 10 Poselli

Musiikkiopiston Festivo

Rauman musiikkiopiston oppilaat esiintyvät

Vapaa pääsy

 

Klo 13 Café Sali

Nuorta rakkautta kesäyössä

Lied-duo Anna Hakula ja Anniina Herrala esittävät Schumannin laulusarjan Frauenliebe und Leben sekä Sibeliuksen, Merikannon ja Kasken yksinlauluja.

Vapaa pääsy

 

TORSTAI 4.8.

Klo 10-17

CARPE DIEM

Rauma Festivon taiteilijat jalkautuvat vanhaan Raumaan. Noin 15 minuutin konsertteihin ympäri vanhaa kaupunkia on vapaa pääsy. Kuka soittaa ja mitä – se selviää vain hetkeen tarttumalla!

Rauman oppaat ry:n kanssa yhteistyössä toteutettu kävelykierros vie Carpe diem -kohteesta toiseen. Matkalla kuullaan tietoa ja tarinoita Vanhasta Raumasta. Maksuttomaan kierrokseen voi osallistua liittymällä joukkoon silloin kun itselle sopii.

  1. klo 10 Luandla, Pappilankatu 31
  2. klo 11 Iso-Vuarla, Vähämalminkatu 16
  3. klo 12 Lella, Isopoikkikatu 24
  4. klo 13 Kaunisjärven vanhainkoti, Steniuksenkatu 4
  5. klo 14 Pryki, Pohjankatu 7
  6. klo 15 Poselli, Nortamonkatu 12
  7. klo 16 Rajala, Isomalminkatu 7
  8. klo 17 Wälmlä, Eteläpitkäkatu 30

 

PERJANTAI 5.8.

Klo 13 Café Sali

Kotikonnuilla
Raumalaislähtöiset musiikinopiskelijat ystävineen saattelevat Beethovenin ja Ibertin säveliin
Vapaa pääsy

Freya Frischknecht – huilu, Taavi Heikkilä – saksofoni, Aki Knaappila – piano, Venla Kuokkanen – piano, Mariina Saario – huilu

Klo 16 Nuortentalo (Hallikatu 12)
Raumalaisten löytöretki
Mm. Aki Knaappilan sävellyksiä ja Rautavaaran sekä Haydnin lauluja Shakespearen teksteihin.
Vapaa pääsy

Aino Konkka – mezzosopraano & Pasi Porttikivi – piano sekä Freya Frischknecht – huilu, Taavi Heikkilä – saksofoni, Aki Knaappila – piano, Venla Kuokkanen – piano, Mariina Saario – huilu

 

LAUANTAI 6.8.

Klo 13 Café Sali

Lintu sininen ja muita yksinlauluja
Lied-duo Musicare eli Piia Rytkönen (soprano) ja Juuli Vaulasvirta (piano) esittävät mm. Saariahon, Poulencin, Madetojan ja Palmgrenin yksinlauluja.
Vapaa pääsy

Klo 16 Kordelinin kappeli
Les Belles Larmes
Ombra Sonore esittää kauneinta barokkimusiikkia intohimolla ja ilolla. Petra Schauman – sopraano, Mirva Laine – barokkiviulu, Ritva Hautsalo – viola da gamba, Päivi Vesalainen – cembalo
Vapaa pääsy