29.06.2016

Rauma Festivon avajaiskonsertin kappaleet nyt äänestettävissä

Carpe diem on kasvanut aiempien vuosien ohjelman sisältä vuoden 2016 Rauma Festivon läpäiseväksi teemaksi.

Kamarimusiikkifestivaalin avajaiskonsertissa toteutetaan ainutlaatuinen idea ennalta valmistamattomista esityksistä: yleisö saa äänestämällä valita kuultavia teoksia nyt julkistetulta listalta. Festivaalin viimeisessä konsertissa samat kappaleet kuullaan uudestaan, mutta työstettyinä. Silloin kuullaan, millä tavalla esitykset ovat kehittyneet.

2.-6.8.2016 järjestettävän Rauman Festivon taiteellisen johtajan Jan Söderblomin mukaan avajaiskonsertin yleisölle tarjottava äänestysmahdollisuus tuo monta tasoa konserttikokemukseen:

– Usein valmistavissa yhteisharjoituksissa vain lyödään tulkinta lukkoon virheiden ja yllätyksien välttämiseksi. Itse asiassa juuri riskinotto ja spontaanisuus tekevät esityksistä elämänmakuisia. Niinpä otamme askelen pidemmälle, ja katsomme rimaa nostamalla mihin heittäytyminen vie. Vaikka kyseinen koe on toki myös leikkimielinen, vaatii tilanne todellista luottamusta kanssamuusikoihin, itseensä, kuulijoihin ja hetkeen, kertoo Söderblom.

Äänestykseen voi osallistua Rauma Festivon nettisivuilla tai Rauman pääkirjastossa (Alfredinkatu 1) heinäkuun ajan. Kirjaston Festivo-näyttelyyn on koottu festivaalin teemaan, säveltäjiin ja teoksiin liittyvää aineistoa. Myös avajaiskonsertin vaihtoehtoiset teokset ovat kuunneltavissa kirjastossa Naxos Music Library -palvelun kautta.

Avajaiskonsertin soittolistalla on mm. Brahmsia, Mozartia, Crusellia, Bartókia ja Palmgrenia. Festivon toiminnanjohtaja Anna Grundström on kirjoittanut eloisat kuvaukset kappaleista yleisön valintaa helpottamaan, jos teokset eivät ole tuttuja entuudestaan tai ei ehdi niihin ennakkoon tutustua. Kuvaukset löytyvät niin Rauma Festivon nettisivuilta Konserttiohjelma-välilehden alta kuin kirjastosta äänestyspisteenkin yhteydestä.

Teoslista lyhyine esittelyineen löytyy täältä

Äänestyslomake löytyy täältä

Rauma Festivo 2.-6.8.2016

www.raumafestivo.fi