30.07.2013

Rauma Festivon 30. juhlavuosi risteilee Itämerellä

Sunnuntaina 4.8. alkavalla Rauma Festivo -viikolla rakennetaan klassisen musiikin sävelsiltoja Itämeren kaupunkien välille. Yhdistävinä tekijöinä ovat Itämeren maiden säveltäjien kamarimusiikkiteokset, joita esittävät kansainväliset huippumuusikot. Taiteellinen johtaja Jan Söderblom on kutsunut Raumalle kamarimuusikoita kaikista Itämerta ympäröivistä maista.

Konserttiviikolla esiintyvät venäläinen pianotaiteilija Alexander Melnikov, huilisti Janne Thomsen Tanskasta, alttoviulisti Ellen Nisbeth Ruotsista sekä virolainen viulisti ja säveltäjä Mihkel Kerem. Vokaalisolisteina kuullaan puolalaista mezzosopraanoa Urszula Krygeriä ja saksalaista baritonia Stephan Logesia. Useita sooloteoksia ja pianokeskeistä kamarimusiikkia esittävät latvialainen pianisti Lauma Skride ja liettualaiset Sonata Deveikytė-Zubovienė ja Rokas Zubovas, jotka kaikki myös säestävät eri taiteilijakokoonpanoja. Suomalaisia klassisen musiikin taitajia edustavat viulisti Jan Söderblomin lisäksi sellisti Jan-Erik Gustafsson ja kamarikuoro Key Ensemble johtajanaan kapellimestari ja kuoronjohtaja Teemu Honkanen.

Viikon säveltäjänimistä mainittakoon saksalaiset Paul Hindemith ja Hans Pfitzner, puolalaiset Karol Zymanowski ja Witold Lutosławski, virolaiset Peteris Vasks, Heino Eller ja Mihkel Kerem sekä tanskalaiset Ib Nørholm ja Carl August Nielsen. Lisäksi  kuullaan tuttujen suurten Itämeri-mestareiden, kuten Beethovenin, Sibeliuksen, Brahmsin ja Bachin teoksia.

Rauman kauppatorilla ja festivaalikahvilassa kuullaan päivittäin ilmaisia musiikkiesityksiä. Torstaina 8.8. soivat Carpe diem – tartu hetkeen! Itämeriaiheiset musiikkituokiot tasatunnein eri puolilla Vanhaa Raumaa.

www.raumanfestivo.fi