29.04.2020

Rauma Festivo vie oopperamatkalle etäkonsertissa 

Mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Roope Gröndahl esiintyvät Rauma Festivon järjestämässä konsertissa lauantaina 2. toukokuuta. Koronakevään hengessä konsertti tuodaan yleisön kotisohville yhteistyössä raumalaisen Kulttuurikuppila Brummin kanssa.

Huhtikuun alkuun suunniteltu Rauma Festivon konsertti raumalaisille seitsemäsluokkalaisille jouduttiin peruuttamaan koronaepidemiasta johtuvien tapahtuma- ja kokoontumiskieltojen vuoksi. Oopperan historian neljä vuosisataa esittelevä konsertti päätettiin toteuttaa joka tapauksessa: kun kaikilla arki ja monilla, eritoten esiintyvillä taiteilijoilla, toimeentulo keikahtaa nurin, on tärkeää pitää musiikki soimassa. Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin seitsemän teosta sisältävä konsertti taltioitiin huhtikuun alussa Paraisilla Furuvikin kartanossa. Muun muassa Monteverdin, Mozartin, Bizet’n ja Aulis Sallisen oopperoiden otteet on tekstitetty suomenkielisillä käännöksillä, ja Essi Luttinen kertoo laajasti teosten taustasta ja oopperan kehityksestä.

Raumalaisille yläkouluille on toimitettu konserttilinkin lisäksi ennakko- ja pohdintatehtäviä konserttiin liittyen. Suuren yleisön iloksi konsertti julkaistaan Rauma Festivon verkkosivuilla ja Facebook-sivulla lauantaina 2. toukokuuta klo 15. Konsertti näkyy myös Kulttuurikuppila Brummin kanavilla, ja yhteistyökumppanusten raumalaista kulttuurityötä on mahdollista tukea ostamalla konserttiin kannatuslippu. Liput ovat myynnissä Brummin lippukaupassa, ja konsertti on katsottavissa kahden viikon ajan.

 

Elokuulle luvassa erilainen Rauma Festivo

Viulisti, kapellimestari Jan Söderblomin suunnittelema kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo järjestään vuonna 2020 4.-8. elokuuta 38. kerran. Vallitsevan tilanteen vuoksi festivaali tulee toteutumaan erilaisena kuin ennen: yleisön ja esiintyjien terveys ja turvallisuus ovat etusijalla, ja elokuussakin pääpaino tulee olemaan striimatuissa konserteissa.  Festivaalia järjestävä Rauman Konserttiyhdistys sekä taiteellinen johtaja pitävät tärkeänä, että musiikki pääsee ääneen ja yleisö kokemaan iloa ja yhteisöllisyyttä myös poikkeusoloissa. Verkon välityksellä voidaan tavoittaa entistä laajempi yleisö ja tuoda monipuolisesti esille Rauman ainutlaatuisia konserttipaikkoja. Ohjelmasta tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa.

 

Rauma Festivo: Oopperamatka

Essi Luttisen ja Roope Gröndahlin konsertti Rauma Festivon ja Kulttuurikuppila Brummin kanavilla 2.5.2020 klo 15 (katsottavissa kaksi viikkoa). Vapaaehtoinen lippu 7,50 €.

www.raumafestivo.fi

https://www.facebook.com/raumafestivo/

38. Rauma Festivo 4. 8.8.2020 

@raumafestivo

#raumafestivo2020