21.04.2022

Rauma Festivo: Shakespearen monologeja ja Sibeliusta Rauman pääkirjastossa 25.4.

Rauma Festivon taiteellinen johtaja, viulisti Siljamari Heikinheimotuo Rauman kaupunginkirjastoon suunnittelemansa Soivat kirjat -konserttisarjan esityksen. Näyttelijä Ville Seivon, pianisti Salla Pynssin ja Heikinheimon konsertissa William Shakespearen (1564–1616) monologit vuorottelevat mestarin näytelmistä innoituksensa saaneen musiikin kanssa. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen musiikkia näytelmään Myrsky ja otteita Leonard Bernsteinin West Side Storysta.

Kirjallisuusaiheisia konsertteja vuodesta 2016

Soivat kirjat -sarja alkoi vuonna 2016 Helsingissä Kansalliskirjastossa. Kirjastoissa kuultavat konsertit koostuvat musiikista ja teksteistä, jotka ovat ottaneet vaikutteita toisiltaan, ja jokaisessa konsertissa keskitytään yhteen kirjailijaan tai aihepiiriin. Turussa kuullaan 19.5. Harri Hertellin runouteen perustuva Tiedän sen olevan rakkautta -kokonaisuus, jossa runoilijan lisäksi äänessä ovat kitaristi Petri Kautto ja trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen.

Shakespearea myös seiskoille

Shakespearen innoittamat -esitys kuullaan Rauman kaupungin kulttuurikasvatusohjelman puitteissa myös Rauma-salissa, jonne on kutsuttu kaikki Rauman seitsemäsluokkalaiset sekä Rauman musiikkiopiston musiikinhistorian ryhmä. Rauma Festivon järjestämiin seitsemäsluokkalaisten konsertteihin liittyy myös ennakko- ja pohdintatehtäviä, joissa tänä vuonna pohditaan omaa musiikkisuhdetta, musiikin keinoja ilmaista tunteita ja kirjoitetaan myös konserttiraportti.

 

Shakespearen innoittamat

Maanantaina 25.4.2022 kello 13 Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu lahjoitetaan Ukrainan lapsille.

 

39. Rauma Festivo 2.-6.8.2022

https://raumafestivo.fi

https://www.facebook.com/raumafestivo/

@raumafestivo

#raumafestivo2022

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

18.12.2023

Siljamari Heikinheimolle jatkokausi Rauma Festivon johdossa

Elokuussa 40 vuotta täyttänyt kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo keräsi noin 3700 konserttikäyntiä juhlavuonnaan. Yhteensä lähes 30 tilaisuuden kokonaisuus sisälsi muun muassa kriitikoiden ja yleisön ylistämän Trapped Butterfly -kamarioopperan ja loppuunmyydyn, Rauma Festivon perustaja Ralf Gothónin ja…