21.04.2022

Rauma Festivo: Shakespearen monologeja ja Sibeliusta Rauman pääkirjastossa 25.4.

Rauma Festivon taiteellinen johtaja, viulisti Siljamari Heikinheimotuo Rauman kaupunginkirjastoon suunnittelemansa Soivat kirjat -konserttisarjan esityksen. Näyttelijä Ville Seivon, pianisti Salla Pynssin ja Heikinheimon konsertissa William Shakespearen (1564–1616) monologit vuorottelevat mestarin näytelmistä innoituksensa saaneen musiikin kanssa. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen musiikkia näytelmään Myrsky ja otteita Leonard Bernsteinin West Side Storysta.

Kirjallisuusaiheisia konsertteja vuodesta 2016

Soivat kirjat -sarja alkoi vuonna 2016 Helsingissä Kansalliskirjastossa. Kirjastoissa kuultavat konsertit koostuvat musiikista ja teksteistä, jotka ovat ottaneet vaikutteita toisiltaan, ja jokaisessa konsertissa keskitytään yhteen kirjailijaan tai aihepiiriin. Turussa kuullaan 19.5. Harri Hertellin runouteen perustuva Tiedän sen olevan rakkautta -kokonaisuus, jossa runoilijan lisäksi äänessä ovat kitaristi Petri Kautto ja trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen.

Shakespearea myös seiskoille

Shakespearen innoittamat -esitys kuullaan Rauman kaupungin kulttuurikasvatusohjelman puitteissa myös Rauma-salissa, jonne on kutsuttu kaikki Rauman seitsemäsluokkalaiset sekä Rauman musiikkiopiston musiikinhistorian ryhmä. Rauma Festivon järjestämiin seitsemäsluokkalaisten konsertteihin liittyy myös ennakko- ja pohdintatehtäviä, joissa tänä vuonna pohditaan omaa musiikkisuhdetta, musiikin keinoja ilmaista tunteita ja kirjoitetaan myös konserttiraportti.

 

Shakespearen innoittamat

Maanantaina 25.4.2022 kello 13 Rauman pääkirjasto, Alfredinkatu 1

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu lahjoitetaan Ukrainan lapsille.

 

39. Rauma Festivo 2.-6.8.2022

https://raumafestivo.fi

https://www.facebook.com/raumafestivo/

@raumafestivo

#raumafestivo2022

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

27.05.2024

Rauma Festivossa avoin haku: nuorten festivaalivisiot todeksi

Raumalaisten ja raumalaislähtöisten, kulttuurialaa opiskelevien, sillä toimivien tai siitä kiinnostuneiden nuorten äänelle ja ajatuksille luodaan kaikupohja ottamalla heidät mukaan kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivon tekemiseen. Elokuun toisella viikolla pidettävä 41-vuotias festivaali avaa 25.5.2024 avoimen haun, jonka kautta palkataan 2–4 alle 24-vuotiasta…

08.04.2024

Elämän kevät ja syksyn laulu soivat Rauma Festivossa elokuussa

Kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo elokuussa 2024 soi vuodenaikojen rikkautta 24 taiteilijan voimin. Nyt julkaistu ohjelma täydentyy myöhemmin keväällä parilla kymmenellä pääsymaksuttomalla tapahtumalla. Siljamari Heikinheimon suunnittelema kokonaisuus tuo Vanhan Rauman tunnelmallisiin konserttipaikkoihin rakastettuja klassikoita, taiteidenvälisyyttä ja uusia näkökulmia Suomen eturivin…