05.02.2013

Rauma Festivo kiinnitti huippukuoron

Elokuussa pidettävän Rauma Festivon 30-juhlavuoden päätöskonsertissa lauantaina 10. elokuuta esiintyy turkulainen, noin 32 laulajan muodostama Key Ensemble kamarikuoro. Ohjelmassa on kuoron Missa Baltica levyllä julkaistua musiikkia. Konsertti pidetään Pyhän Ristin kirkossa Raumalla.

– Key Ensemble lukeutuu tällä hetkellä kiinnostavimpiin suomalaisiin huippukuoroihin ja sen sointi sopii erinomaisesti akustiikaltaan loistavaan Pyhän Ristin kirkkoon, joka helisee kuin soitin kuoron ympärillä, hehkuttaa Festivon taiteellinen johtaja Jan Söderblom.

Key Ensemble on juuri valittu EBU:n (European Broadcasting Union, Euroopan kansallisten radioyhtiöiden kattojärjestö) järjestämän kansainvälisen Let the Peoples Sing –kuorokilpailun finaaliin Yleisradion edustajana. Kilpailu pidetään 13.10.2013 Luxemburgissa.

Teemu Honkasen johtaman puoliammattilaiskuoron ensilevy Missa Baltica palkittiin Suomessa vuoden 2011 kuorolevynä ja USA:ssa parhaana klassisena albumina Contemporary A Cappella Recording Awards (CARA) 2012 –äänitekilpailussa.

Turkulainen kamarikuoro Key Ensemble on tullut tunnetuksi ennen muuta puhtaasta ja täyteläisestä soinnistaan sekä innovatiivisista konserttiohjelmistaan. Key Ensemblen ohjelmisto kattaa keskeisintä a cappella -kuoromusiikkia aina renessanssista uusimpaan aikamme musiikkiin, mutta toisaalta kuoron profiiliin kuluu myös harvemmin kuultujen mutta kiinnostavien säveltäjien ja teosten esiin nostaminen.
Key Ensemble syntyi alun perin tarpeesta tehdä huipputasoista ja haastavaa a cappella-kuoromusiikkia Turussa kokoamalla silloin tällöin, mutta säännöllisesti, yhteen kaupungin kyvykkäimmät kuorolaulajat. Konsepti osoittautui heti kättelyssä onnistuneeksi ja Key Ensemble palkittiin mm. Varsinais-Suomen arvostelijainliiton ”Puolen kilon punnuksella” vuoden tulokkaana jo alkuvuodesta 2006.

Omien tuotantojen lisäksi kuoro on vieraillut mm. Turun ja Naantalin Musiikkijuhlilla, Espoon Urkuyö- ja aaria -festivaalilla, Paraisten Urkupäivillä sekä Turun Urkujuhlilla.

Muilta osin Festivon Itämeri-teeman mukainen ohjelma julkistetaan huhtikuussa ja myös liput tulevat myyntiin silloin.

Rauma Festivo -musiikkipäivät 4.-10.8.2013

http://www.raumanfestivo.fi