03.08.2016

Rauma Festivo jatkuu torstaina 4.8. Carpe diem-päivällä

Festivon ainutlaatuinen avajaiskonsertti oli ohjelmavalintoineen  kaikkien toiveiden täyttymys. H-hetkessä oli sähköä ja intensiteetti oli huipussaan, kun viikon taitelijat kävivät kiinni yleisöäänestyksen tuloksena valikoituneisiin kappaleisiin. Lopputuloksena oli valikoima kamarimusiikin helmiä ja taiteilijoiden ensimmäisestä yhteissoitosta loisti puhdas riemu. Suuren vaikutuksen teki Stravinskyn Sotilaan tarinan rytminen ilakointi, josta vastasivat viulisti Paula Sundqvist, klarinetisti Christoffer Sundqvist sekä pianisti Emil Holmström.

Konserttiväelle tarjontaa on tänä vuonna laajasti. Riemukkaasta ja riehakkaasta kohtaamisesta vastasivat Rauman Poikasoittokunta, joka jakoi lavan John Lennon Youth Wind Bandin kanssa, joka oli saapunut orkesterin vieraaksi Italiasta. Liikuttavasti soi tuttu My way, ja sen koskettavat saksofonisoolot. Poikasoittokunta näytti monipuolista osaamistaan Forströmin Son of the Midnight Sunissa, joka alkoi hiljaa koko orkesterin hyräilyllä voimistuen ja yltyen lopulta moniääniseen lauluun.

Eurajoella Kustaa Aadolfin kirkossa Kaija Saariahon Miragessa oli syvältä kumpuavaa olemassa olon riemua. Tähdenlentonaisen julistus vakuutti yleisönsä ja vastaanotto oli täynnä riemua. Nykymusiikki osuu ja uppoaa, kun sitä pääsee kuulemaan konsertissa huipputaiteilijoiden esittämänä. Konsertissa esiintyivät sopraano Mia Huhta, sellisti Markus Hohti, viulisti Jan Söderblom sekä alttoviulisti Atte Kilpeläinen ja Sophia Rahman muodostaen festivaalin iloisimman parivaljakon.

Festivo-viikko jatkuu festivaalin teeman mukaisesti Carpe diem-päivällä, joka on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Uutuutena minikonsertista toiseen siirtymään on lisätty kaupunkiopastukset Rauman oppaiden kanssa yhteistyössä. Torstai huipentuu legendaarisen Hortus Musicuksen Carmina Burana-konserttiin Rauman Pyhän Ristin kirkossa.

Koko ohjelma osoitteessa http://www.raumafestivo.fi

Torstaina 4.8. Festivossa:

 Klo 10-17

CARPE DIEM

Rauma Festivon taiteilijat jalkautuvat vanhaan Raumaan. Noin 15 minuutin konsertteihin ympäri vanhaa kaupunkia on vapaa pääsy. Kuka soittaa ja mitä – se selviää vain hetkeen tarttumalla!

Rauman oppaat ry:n kanssa yhteistyössä toteutettu kävelykierros vie Carpe diem -kohteesta toiseen. Matkalla kuullaan tietoa ja tarinoita Vanhasta Raumasta. Maksuttomaan kierrokseen voi osallistua liittymällä joukkoon silloin kun itselle sopii.

  1. klo 10 Luandla, Pappilankatu 31
  2. klo 11 Iso-Vuarla, Vähämalminkatu 16
  3. klo 12 Lella, Isopoikkikatu 24
  4. klo 13 Kaunisjärven vanhainkoti, Steniuksenkatu 4
  5. klo 14 Pryki, Pohjankatu 7
  6. klo 15 Poselli, Nortamonkatu 12
  7. klo 16 Rajala, Isomalminkatu 7
  8. klo 17 Wälmlä, Eteläpitkäkatu 30

Klo 19 Pyhän Ristin kirkko
CARMINA BURANA – elämän onnenpyörä

Virolainen uraa uurtava vanhan musiikin yhtye Hortus Musicus legendaarisen perustajansa Andres Mustosen johdolla esittää keskiaikaiseen Carmina burana -kokoelman runoihin perustuvaa musiikkia.

Liput 27e / 12e