02.03.2016

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali yhteistyöhön lasten nykymusiikki-oppaan myötä – Samuel Huberin taidesäätiöltä apuraha

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali tilaavat pianisti-säveltäjä Emil Holmströmiltä nykymusiikin eri suuntauksia esittelevän muunnelmateoksen pianolle, klarinetille, viululle, sellolle ja kertojalle. Koko perheen konsertiksi tuotettava esitys riemastuttaa niin ensikertalaista kuin konkariakin. Teos tulee osaksi Rauma Festivon ja Meidän Festivaalin vuoden 2016 ohjelmakokonaisuutta, ja se saa kantaesityksensä heinäkuun 2016 lopussa Järvenpäässä ja elokuun 2016 alussa Raumalla. Tilausteoksen tuottamiseen festivaalit saivat Samuel Huberin taidesäätiöltä 2500 euron apurahan. Apurahan hakijoita oli 450, joista 34 sai myönteisen päätöksen.

Rauma Festivo ja Meidän Festivaali taiteellisten johtajiensa Jan Söderblomin ja Pekka Kuusiston johdolla haluavat tarjota moniäänisen alustan niille musiikillisille mahdollisuuksille, joita vakiintuneet instituutiot eivät tarjoa. Korkealaatuista lastenkulttuuria, erityisesti nykymusiikin piirissä, ei koskaan tarjota liikaa ja tiettävästi vuoden 2016 aikana tämä on harvoja lapsille suunnattuja ja suunniteltuja nykymusiikkikokonaisuuksia Suomessa.

Tulevan lapsiyleisölle suunnatun produktion keskiössä on koti- ja ulkomainen nykymusiikki. Soivan musiikin ja kerronnan yhdistäminen on ennen kaikkea elämyksellistä: kaiken ikäinen yleisö pääsee kokemaan, miten musiikki muuttuu kun nenälle nostetaan sarjalliset silmälasit; kun vaihtoehtoiset soittotavat astuvat mukaan kuvaan; miten visuaalisuus, teatraalisuus ja konseptiajattelu ottavat henkistä välimatkaa perinteiseen musiikkikappaleen ideaan.

Nykymusiikin erityisasiantuntija Emil Holmström on avainhenkilö rakentamaan kokonaisuus, jossa lasten ja nuorten on mahdollisuus tutustua tähän kiehtovaan musiikilliseen maailmaan. Holmström on tullut tunnetuksi musiikin sekatyöläisenä. Toiminnallaan hän haluaa nostaa kiinnostusta kulttuurihistoriaan, musiikin suhteeseen oman tyylikautensa ilmiöihin sekä erityisesti avantgardismiin kautta aikojen. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta.

 

Meidän Festivaali 24.-30.7.2016, Järvenpää
www.meidanfestivaali.fi

Rauma Festivo 2.-6.8.2016, Rauma
www.raumafestivo.fi