07.07.2020

Rakkaudellisuus voittaa Taidekeskus Salmelassa

Salmelan uusi tapahtumaohjelma jatkuu filosofi Esa Saarisen luennolla Salmelan Puistonäyttämöllä perjantaina 10.7. klo 18.00. Samana päivänä julkistetaan Salmelan nuorten kuvataidekilpailun tulokset. Juhlallisen palkintojenjakotilaisuuden avaa kulttuuriministeri Hanna Kosonen klo 13.00. Palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä palkitaan myös kesän nuori taiteilija sekä Osuuskauppa Suur-Savon kummitaiteilija.

Esa Saarinen on soveltavan filosofian professori Aalto-yliopistossa, kirjailija, yrityskouluttaja ja tunnettu suomalainen kulttuurivaikuttaja. Filosofian tohtoriksi hän on väitellyt 1978. Itse Saarinen kuvaa mieluusti olevansa myös ’kuningattaren mies’ sekä ’tavallinen sälli Hyvinkäältä’.

Saarinen on yliopistouransa lisäksi erittäin suosittu ja aktiivinen luennoitsija. Hänen aiheenaan ovat positiiviset filosofiset käytännöt, johtamisen filosofia, kohtaavuuden prosessit ja kukoistuksen pedagogiikka. Salmelaan Esa Saarinen on valinnut aiheekseen ’Rakkaudellisuus voittaa’. Saarinen on itse nimennyt tavoitteekseen paremman elämän vahvistamisen arjen filosofian keinoin kuulijoiden omaehtoista ajattelua vahvistaen.

Salmelan tapahtumakesä jatkuu torstaina 16.7., jolloin Puistonäyttämölle saapuu ensimmäistä kertaa näyttelijä, imitaattori Jukka Puotila.

Taidekeskus Salmelan näyttelyt avoinna 6.6.-9.8.2020 klo 11-18.