27.04.2015

Rakastetut Toivo Kärki ja Pepe Willberg kesän Kalottjazzeilla

Vuoden Kalottjazz & Bluesin ohjelma on muotoutumassa ja järjestäjät voivat tyytyväisinä paljastaa vielä kaksi festivaalin artisteista. Festivaalit aloitetaan legendaarisen suomalaisen iskelmän voimalla ja lauantain kirkkokonsertti jatkaa suosittujen suomalaisten laulun-tekijöiden viitoittamaa tietä.

 

Panu Savolainen Toivo feat. Yona Opening Concert – torstai 25. kesäkuuta Musiikkitalo, Tornio

 Panu Savolainen Toivo julkaisi keväällä Music by Toivo Kärki – albumin mestarisäveltäjän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Yhtyeessä soittavat vibrafonistin lisäksi maamme eturivin jazzmuusikoihin lukeutuvat kitaristi Teemu Viinikainen sekä basisti Jori Huhtala. Repertoaari koostuu Kärjen rakastetuista ikivihreistä kappaleista sekä kolmesta täysin ennenjulkaise-mattomasta sävellyksestä. Trion laulusolistina toimii palkittu laulaja ja lauluntekijä Yona. Vaikka musikaalisena pohjana on jazz,  rikkoo hän mielellään ja  ennakkoluulottomasti genrerajoja.

 

Pepe Willberg, Petri Laaksonen ja Olli Ahvenlahti, Night Music – lauantai 27. kesäkuuta Alatornion kirkko, Tornio

Pepe Willbergilla on pitkä ja maineikas ura takanaan sekä säveltäjänä, kitaristina että laulajana, rock ja iskelmäalalta. Hänet valittiin tämän vuoden Emma-gaalassa Vuoden miesartistiksi. Petri Laaksonen tunnetaan Täällä pohjan tähden alla -kappaleen lisäksi myös säveltäjänä mm. Virve Rostin esittämään Sata Salamaa. Hänet tunnetaan myös hengellisen musiikin säveltäjänä ja laulajana ja esiintyykin mielellään kirkoissa. Tällä kertaa Kalottjazz & Bluesin Night Music tapahtumassa Pepe Willbergin lisäksi myös Olli Ahvenlahden kanssa. Pianisti, säveltäjä, sovittaja ja kapellimestari on pitkän uran aikana soittanut useiden tähtiartistien kanssa sekä muun muassa UMO Jazz Orchestrassa.

Kalottjazz & Blues Festival järjestetään 25.-28.6.2015.