08.03.2019

Rakastettuja musiikin ja teatterin legendoja Jyväskylän Kesässä

Jyväskylän Kesässä esiintyvät kaksi maamme rakastettua pitkän linjan taiteilijaa. Tiistaina 9.7. palkittu näyttelijä ja laulaja Ritva Oksanen tähdittää festivaalin päätöskonserttia Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Sunnuntaina 7.7. suomalaisen kevyen musiikin grand old man Eino Grön sukeltaa ikivihreisiin Juhlatalo Juurikkasaaressa.

Ritva Oksasen tähdittämä Ylistyslaulu Elämälle -konsertti on lämminhenkinen matka elämän lauluihin ja lavoille. Ilta vie Jyväskylän Huoneteatterista ja Valtiontalolta teatterikouluun ja Yleisradion kuunnelmiin, teattereihin sekä keikkamatkoille. Matkalla kurkistetaan myös esiintyvän taiteilijan kulisseihin, kommelluksiin ja arkeen. Oksaselle on myönnetty teatterineuvoksen arvonimi vuonna 2017 sekä Pro Finlandia -kunniamerkki vuonna 2001.

“Laulu on ollut minun iloni ja työni. Mennään laulun siivin 50-luvulta tähän päivään. Tervetuloa!”, Oksanen sanoo.

Konsertissa Oksasen pitkäaikainen yhteistyökumppani, toimittaja-käsikirjoittaja Outi Popp jututtaa Ritvaa. Kapellimestarina, sovittajana ja pianistina toimii Lasse Hirvi. Hänen orkesterissaan soittavat Matti Ekman (harmonikka), Pekka Törmänen (basso), Hannu Leppänen (lyömäsoittimet) ja Markus Lajunen (puhaltimet).

Sunnuntaina 7.7. Juhlatalo Juurikkasaaressa Eino Grön ja Lasse Hirvi Quartet tuovat raikkaan tuulahduksen menneestä maailmasta. 80-vuotisjuhlavuottaan viettävä Grön tulkitsee konsertillisen tunnettuja ja tunnelmallisia amerikkalaisia jazz- ja populaarimusiikin standardeja. EverGrön-konsertti on sananmukaisesti ikivihreä – ohjelmassa kuljetaan Frank Sinatran ja Tony Bennettin kaltaisten unohtumattomien tulkitsijoiden hengessä.

Eino Grönin karismaattinen esiintyminen ja poikkeuksellinen fraseeraus on lumonnut kuulijoita jo yli 60 vuoden ajan. Grönin menestyksekäs ura kattaa kymmeniä albumeja ja jatkuu ahkeran konsertoinnin myötä edelleen. Lasse Hirvi Quartetiin kuuluvat pianisti-kapellimestari Hirven lisäksi Pekka Toivanen (saksofoni), Tero Tuovinen (basso) sekä Osmo Blomqvist (rummut).

Liput molempiin konsertteihin tulevat myyntiin torstaina 14.3.

Jyväskylän Kesä järjestetään 3.-9.7.2019.

www.jyvaskylankesa.fi