14.05.2013

Rajaton ja FORK Pori Jazz Kids Festivalin vetonauloina

Yhdeksättä kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoilee aimo annoksen konsertteja ja musiikkipajoja.

Vuosittainen, jo yhdeksännen kerran järjestettävä Pori Jazz Kids Festival käynnistetään tänä vuonna ennätyksellisen aikaisin. Kidsien ikisuosikki Peppi Pitkätossu sekä Bianca Morales toivottavat koko perheen tervetulleeksi festivaalille Lokki-lavalla perjantaina 12.7. klo 13.30.

Pori Jazz Kids Festivalin ohjelmaa nähdään jälleen tutuissa paikoissa: Kirjurinluodon Lokki-lavalla ja Isossa Puuhateltassa, Pelle Hermannin puistossa sekä Jazzkadun Jazz Street Stage -lavalla, jolla Young Talent Showcase esittelee nuoria kykyjä. Porin Palmgren-konservatorion lahjakkuudet esiintyvät sunnuntaina ja Espoon musiikkiopisto Ebelin kyvyt maanantaina klo 12 alkaen.

Rajaton ja FORK esittelevät taituruuttaan

Aamunavaus käynnistää elämykselliset päivät Pelle Hermannin puistossa lauantaista tiistaihin klo 11. Isossa Puuhateltassa Lokki-lavan naapurissa tarjotaan monipuolista pajatoimintaa kaikenikäisille lapsille perjantaista tiistaihin. Pajoissa lapset voivat kokeilla vaikkapa marssiorkesterin koreografioita ja laulu-leikkiä mm. supersuositun lauluyhtye Rajattoman ja lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! jäsenien kanssa. Laulu- ja satutuokiot Kahvila Koivun terassilla viihdyttävät perheen pienimpiä vuoropäivin Peppi Pitkätossun ja nukke Maddaleenan voimin.

Tämän vuoden pääteema on “yhtyelaulun ja -soiton karnevaali”. Kaikenikäisten suosikkiyhtyeet Rajaton ja FORK kutsuvat nauttimaan taidokkaasta a cappella laulusta. Lastenmielisiä viihdyttävät lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! sekä Mari Kätkä Laululaukku-orkestereineen. Lisäksi tarjolla on bluesia Pepe Ahlqvistin, Bianca Moralesin ja Jokipuiston orkesterin parissa. Jokipuiston nuoret esiintyvät myös jousi- ja puhallinpajalaisten kanssa Tänä yönä saaristossa -konsertissa.

Monipuolista musiikkipajatoimintaa

Musiikkipajatoiminta on vilkasta. Maanantain Vauvamuskari ja sunnuntain Naperomuskari kuuluvat jo kaikkien kokeneiden Kids-festari-kävijöiden vakio-ohjelmaan. Marching Band -pajoissa harjoitellaan marssiorkesterisoittoa ja koreografioita. Perheen pienimmille ovat tarjolla Pepin ja Maddaleenan sekä klovni Valtterin pajat.

Palmgren-konservatoriossa kuoropajalaiset harjoittelevat Mirja Mäkelän johdolla konserttiin, jossa he esiintyvät yhdessä Espoon musiikkiopisto Ebelin kuoron kanssa. Konsertti perustuu Iro Haarlan ja Edward Vesalan Afrikan tähdet -kokonaisuuteen, josta Mirja Mäkelä teki kuorosovitukset Afrikassa ollessaan. Jousi- ja puhallinsoitinpajoissa harjoitellaan tiistain konsertteihin Lokki-lavalla.

Pori Jazz Kids Festivalin omaa Svenska Dagenia vietetään Lokki-lavalla maanantaina 15.7, jolloin päivän vetonaulana esiintyy lauluyhtye FORK. Lisäksi nuoret talentit Porvoosta ja Sipoosta pistävät rytmijalan vipattamaan, ja klovni Valtteri hämmästyttää tempuillaan.

Tiistaina 16.7. juhla huipentuu lasten ja nuorten omiin ohjelmanumeroihin, joita on hiottu eri musiikkipajoissa alkuviikon ajan. Rajaton ja Suomen Lasten Lauluja -konsertti päättävät komeasti viisipäiväisen festivaalin.

Pori Jazz Kids Festivalin tuottajana toimii Bianca Morales, ja sen tarjoavat Pori Jazz Festival sekä Porin kaupunki. Svenska Dagenia tukee Folktinget. Musiikkipajat tuotetaan yhdessä Palmgren-konservatorion kanssa.

Kaikkiin tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy.

Pori Jazz järjestetään 13.-21.7.2013.