01.02.2024

Radion Sinfoniaorkesteri Sastamala Gregorianan vieraaksi 15.4.2024

Lähes 100-vuotias Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) saapuu Sastamalaan 15.4. Sastamala Gregorianan vieraaksi, osana orkesterin ainutlaatuista kotimaan kiertuetta! Sastamalan lisäksi kiertue vie tänä keväänä Ähtäriin ja Iisalmeen.

Ohjelmassa on sekä vanhaa että uutta suomalaista musiikkia – Sibeliuksen Svanevit ja loistelias 5. sinfonia sekä Esa-Pekka Salosen pandemia-aikana säveltämä klarinettiteos. Konsertin johtaa RSO:n ylikapellimestari Nicholas Collon ja solistina esiintyy Christoffer Sundqvist.

”Olen äärimmäisen iloinen siitä, että RSO:n intendentti Tuula Sarotie lähestyi festivaaliamme ja ehdotti tällaista yhteistyötä. Reilu vuosi sitten alkanut vuoropuhelu on kantanut hedelmää, ja pääsemme nauttimaan ikimuistoisesta konsertista toivottavasti suurin joukoin Vexve Areenalla huhtikuun puolessavälissä. Eihän tällaista herkkua pääse ihan joka vuosisata omalla kotikunnalla – tai maakunnassa – kokemaan”, hehkuttaa Sastamala Gregorianan Johannes Rantanen.

Liput tapahtumaan ovat tulleet myyntiin Lippupisteen myyntikanavissa. Peruslipun hinta on 20 €, eläkeläislipun 15 €, opiskelijoiden, työttömien, ase- tai siviilipalvelusta suorittavien lipun hinta on 10 € ja alle 18-vuotiaat pääsevät konserttiin maksutta (lippujen ostamisen yhteydessä niihin lisätään palveluntarjoajan toimitus- ja palvelumaksut edellä mainittujen hintojen lisäksi).

RSO Sastamalassa 15.4.2024 kello 19–21, Vexve Areena (Ratakatu 5, 38210 Sastamala)

Nicholas Collon, kapellimestari

Christoffer Sundqvist, klarinetti

Jean Sibelius: Svanevit

Esa-Pekka Salonen: kínēma, viisi kohtausta sooloklarinetille ja jousiorkesterille

Jean Sibelius: Sinfonia nro 5

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

21.03.2024

Maailman paras mandoliinimies, sävelkylpyjä sylivauvoille, kaikkein kauneimpia kantaatteja – Sastamala Gregoriana soi 17.–21.7. italialaista musiikkia kuudessa eri konserttipaikassa

Sastamala Gregorianassa pääsee tänä kesänä musiikkimatkalle roomalaisen ylhäisön palatseihin, Vatikaanin taivaallisten aarteiden äärelle ja Rooman salaisiin puutarhoihin. Festivaali järjestetään tänä vuonna jo 28. kerran. Festivaalin viiden tapahtumapäivän aikana järjestetään yhteensä 14 erillistä tapahtumaa, joista kahteen…