29.04.2010

Queen-levy toi platinaa Sinfonia Lahdelle ja Rajattomalle

Queen-levy toi platinaa Sinfonia Lahdelle ja Rajattomalle Kaikkiaan Sinfonia Lahti on saanut kolme platinalevyä ja seitsemän kultalevyä

Sinfonia Lahden ja lauluyhtye Rajattoman levy ”Rajaton sings Queen with Lahti Symphony Orchestra” (Plastinka PLACD 059) on ylittänyt platinalevyyn oikeuttavan 30.000 kappaleen myyntirajan. Syksyllä 2008 ilmestyneen, kahdessa viikossa kultalevyn saaneen levyn johtaa ja sen orkesterisovitukset on tehnyt Jaakko Kuusisto. Sinfonia Lahden ja Rajattoman toisella yhteisalbumilla kuullaan yli tunti rockyhtye Queenin hittejä, jotka on valittu Sinfonia Lahden tuottamasta konserttiohjelmasta A Kind of Magic, jota vuosina 2006-08 on kuultu Sibeliustalossa yhteensä yhdeksässä loppuunmyydyssä konsertissa. Ohjelma on kuultu lisäksi, Minneapolisissa, Edmontonissa, Helsingissä ja Oulussa.

Sinfonia Lahden ja Rajattoman ABBA-levy myi platinaa vuonna 2006. Kaikkiaan Sinfonia Lahti on saanut kolme platinalevyä ja seitsemän kultalevyä sekä lukuisia kansainvälisiä levypalkintoja, mm. Grand Prix du Disque 1993, Gramophone Award 1991 ja 1996, Cannes Classical Award 1997 ja 2001 sekä MIDEM Classical Award 2006. Sinfonia Lahden levyjä on myyty maailmanlaajuisesti kaikkiaan yli miljoona kappaletta.

Sinfonia Lahden ja Rajattoman konserttiyhteistyö jatkuu The Best of Sinfonia Lahti & Rajaton, Vol. 2 -konserteissa Sibeliustalossa 26.-28.8.2010. Kapellimestari Jaakko Kuusiston johtamissa konserteissa kuullaan jälleen parhaita paloja vuosien varrella tehdyistä Beatles-, Abba- ja Queen-konserteista. Konsertissa kuullaan myös muita viihdemusiikin klassikkoteoksia viime syksyn menestyksekkäisiin The Best of -kokoelmakonsertteihin nähden osin uudistetulla ohjelmalla. Lipunmyynti konsertteihin on jo käynnissä Lippupalvelussa, ja ryhmävarauksia otetaan vastaan Sinfonia Lahden ryhmämyynnissä.

Sinfonia Lahti järjestää myös kansainvälisen Sibelius-festivaalin 9.-12.9.2010.

Sinfonia Lahti