27.06.2013

PYHÄNIEMI 2013 –taidetapahtuman avajaiset perjantaina 28.6. klo 14:00

PYHÄNIEMI 2013

– PYHÄNIEMI 2013 –taidetapahtuman avajaiset perjantaina 28.6. klo 14:00

– Kuvataidenäyttelyssä esittävä taide kohtaa abstraktin, kesän Klassikkotaiteilijana Sam Vanni

– Kutsuttujen kuvataiteilijoiden lisäksi näyttelyssä esillä teoksia Suomen kuvanveistäjäliiton, Taidemaalariliiton ja Taiteilijat O:n taiteilijoilta

– Konserttisarjassa kesän uutuutena kartanon salissa järjestettävät illalliskonsertit, esiintyjäkaartissa Suomen kärkinimet

– PYHÄNIEMI 2013 –taidetapahtuma huipentuu 10.8. kartanon puistossa järjestettävään suurkonserttiin Rajaton sings ABBA with Lahti Symphony Orchestra

PYHÄNIEMI 2013 –avajaiset

Pyhäniemen kartanon PYHÄNIEMI 2013 –taidetapahtuma avataan juhlavasti perjantaina 28.6. klo 14:00. Tilaisuuden ohjelmassa on PYHÄNIEMI 2013 -kuvataidenäyttelyn avaus ja musiikkiesityksiä, esiintyjinä muun muassa Johanna Rusanen-Kartano ja Lilli Paasikivi.

PYHÄNIEMI 2013 –kuvataidenäyttely

PYHÄNIEMI 2013 –kuvataidenäyttelyn Klassikkotaiteilija on Sam Vanni, suomalaisen abstraktin taiteen uranuurtaja, joka oli yksi merkittävimmistä 1900-luvun suomalaisista taiteilijoista. Sam Vannin teoksia on esillä taidekartanon päärakennuksen alakerrassa.

Klassikkotaiteilijan seuraksi koottujen nykytaiteilijoiden teoksissa tulevat esille abstraktin ja esittävän taiteen rajapinnat. Näyttelyyn on kutsuttu yksitoista suomalaista kuvataiteilijaa: Noora Geagea, Tiina Heiska, Renata Jakowleff, Maria Laine, Tiia Matikainen, Teemu Mäki, Anu Penttinen, Mari Rantanen, Maiju Salmenkivi, Elsa Salonen ja Kari Södö. Lisäksi näyttelyssä on teoksia kootusti Suomen kuvanveistäjäliiton, Taidemaalariliiton ja Taiteilijat O:n taiteilijoilta.

Esillä on maalauksia, veistoksia, installaatioita ja valokuvia. Myyntinäyttely rakentuu uniikkiteosten varaan.

PYHÄNIEMI 2013 –kuvataidenäyttelyn on kuratoinut kuva- ja lasitaiteilija Riikka Latva-Somppi.

PYHÄNIEMI 2013 –konsertit

Konserttisarjan uutuutena ovat tänä kesänä kartanon salissa järjestettävät illalliskonsertit. Illalliskonserteissa esiintyvät muun muassa Apocalyptica-sellisti Perttu Kivilaakso, sopraanot Mari Palo ja Angelika Klas, näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, pianisti Johannes Piirto ja viulisti Kirill Terentiev.

PYHÄNIEMI 2013 –taidetapahtuma huipentuu jälleen elokuussa suureen puistokonserttiin, kun lauluyhtye Rajaton ja Sinfonia Lahti tuovat ABBA-spektaakkelin Pyhäniemen kartanon juhlavalaistuun puistoon. Sinfonia Lahtea johtaa Jaakko Kuusisto.

Ohjelmisto

Metallimiehen oopperailta

Mari Palo, Lilli Paasikivi, Mika Pohjonen, Perttu Kivilaakso ja Johannes Piirto

Sunnuntai 30.6. klo 17:00

Pyhäniemen kartanon sali

Venäläinen ilta

Kirill Terentiev, Ilkka Pälli ja Maxim Mogilevsky

Tiistai 2.7. klo 17:00

Pyhäniemen kartanon sali

Runosta musiikiksi – Hannu-Pekka Björkman ja Johannes Piirto

Hannu-Pekka Björkman ja Johannes Piirto

Keskiviikko 3.7. klo 17:00

Pyhäniemen kartanon sali

Corazón latino -ilta Angelikan seurassa

Angelika Klas, Ismo Eskelinen, Juho Valtonen, Aleksi Kotila, Miikka Hakomäki ja Beata Antikainen

Torstai 4.7. klo 17:00

Pyhäniemen kartanon sali

Rajaton sings ABBA with Lahti Symphony Orchestra

Rajaton ja Sinfonia Lahti johtajanaan Jaakko Kuusisto

Lauantai 10.8. klo 20:00

Pyhäniemen kartanon puisto

Konserttisarjan taiteellinen johtaja on oopperalaulaja Lilli Paasikivi.

Lipunmyynti

Taidetapahtuman liput myy Lippupiste. Lippuja voi ostaa verkkopalvelusta www.lippu.fi, puhelinmyynnistä 0600 900 900 (1,98 e/min+pvm) klo 7:00-22:00 sekä Lippupisteen myyntipisteistä (mm. useat tavaratalot ja kaikki R-kioskit). ABBA-konsertin VIP-paketit myy Lippupisteen yrityspalvelu puh. 0600 900 911 (3,56 e/min+pvm).

Kesän 2013 aukioloajat

PYHÄNIEMI 2013 –taidetapahtuma on avoinna yleisölle 29.6. – 9.8. päivittäin klo 11:00-17:00, maanantaisin suljettu. Lauantaina 10.8. taidetapahtuma on avoinna vain konserttivieraille.

Pyhäniemen kartano Hollolassa on kulttuurihistoriallisesti Suomen arvokkaimpia kartanomiljöitä. Vuosisadan vaihteen herraskartanotunnelman voi aistia empiretyylisessä kartanossa, jota kehystää vehmas englantilaistyylinen puisto ja lehtomaisema Vesijärven rannalla. Kiehtovan historiansa lisäksi Pyhäniemen kartano on tullut tunnetuksi viime vuosikymmeninä ennen kaikkea taidekartanona.