29.06.2012

Pyhäniemi 2012 -taidetapahtuma avautuu tänään

Nykytaidetta, muotoilua ja konsertteja taidekartanomiljöössä

Pyhäniemen kartanon PYHÄNIEMI 2012 -taidetapahtuma avataan tänään klo 14:00. Tervetulosanojen jälkeen avautuu PYHÄNIEMI 2012 -kuvataidenäyttely, ja musiikkiesityksistä nautitaan pitkin iltapäivää, esiintyjinä Operamento-mieskuoro, konserttisarjan Tulevaisuuden Tähti, pianisti Johannes Piirto, Trio Tapiola, Paasikivi Sisters ja bossa nova laulajatar Marcia Lisboa yhtyeineen.

PYHÄNIEMI 2012 -kuvataidenäyttely

Tämän kesän kuvataidenäyttelyn kokoavana teemana on muotoilu. Kartanon sisä- ja ulkotiloissa on esillä teoksia 25 suomalaiselta muotoilijalta ja kuvataiteilijalta. Mukana on kuvataiteen ja muotoilun kotimaista kärkeä, mutta myös nuoria tekijöitä. Koko myyntinäyttely rakentuu uniikkiteosten varaan, ja näyttelyn teoksia voi ostaa myös sähköisesti.

Kesän Klassikkotaiteilija on Alvar Aalto, ja näyttelyyn on kutsuttu Laura Beloff, HC Berg, Kari Cavén, Erno Enkenberg, Klaus Haapaniemi, Timo Halko, Janne Hirvonen, Ylva Holländer, Riitta Ikonen, Nina Karpov, Pekka Kauhanen, Satu Kiljunen, Harri Koskinen, Katja Kotikoski, Stefan Lindfors, Niina Mantsinen, Anu Penttinen, Silja Puranen, Anna Rikkinen, Jenni Rope, Kirsti Taiviola, Erika Turunen, Riikka Townsend ja Tiina Uimonen.

PYHÄNIEMI 2012 -konsertit

Pyhäniemessä musiikki soi kaikkialla – kartanon salongissa, puistossa ja Hollolan keskiaikaisessa kivikirkossa. Esiintyjinä on nimekäs joukko taiteilijoita Karita Mattilasta Jorma Hynniseen ja Elina Vähälästä Meta4-jousikvartettiin. Luvassa on kokonaisuus kamarimusiikista musikaalisävelmiin ja sinfoniseen rockiin.

Konserttiohjelmisto:

Sydämeni laulu – Jorma Hynninen ja Lilli Paasikivi 5.7.
Ranskalainen ilta – Okko Kamu, Lilli Paasikivi, Anna Aminoff ja Ilmo Ranta 9.7.
Halki Euroopan – Elina Vähälä & Ralf Gothoni 10.7.
Tulevaisuuden Tähti – Johannes Piirto 11.7.
Täysillä! Meta4 12.7.

SINFONINEN PICNIC goes America -puistokonsertti 4.8.2012 klo 14:00
Iiro Rantala, Marjukka Tepponen ja Sinfonia Lahti, johtaa Santtu Rouvali
Amerikkalaisia musikaalisävelmiä, elokuvamusiikkia ja sinfonista jazzia

JALOA METALLIA -puistokonsertti 11.8.2012 klo 20:00
Karita Mattila, Apocalyptica ja Sinfonia Lahti, johtaa Hannu Lintu
Luvassa räjähtävää voimaa ja rokahtavaa eleganssia!

PYHÄNIEMI 2012 -taidetapahtuma on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmakokonaisuutta ja tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Aukiolo ja lipunmyynti

Taidetapahtuma on avoinna päivittäin 30.6.-10.8.2012 klo 11-18 (4.8. avoinna vain konserttivieraille). Taidetapahtuman liput myy ennakkoon Lippupiste, www.lippu.fi. Kaikkien konserttien lippuja on saatavilla.

Pyhäniemen kartano Hollolassa on kulttuurihistoriallisesti Suomen arvokkaimpia kartanomiljöitä. Vuosisadan vaihteen herraskartanotunnelman voi aistia empiretyylisessä kartanossa, jota kehystää vehmas englantilaistyylinen puisto ja lehtomaisema Vesijärven rannalla. Kiehtovan historiansa lisäksi Pyhäniemen kartano on tullut tunnetuksi viime vuosikymmeninä ennen kaikkea taidekartanona.

http://www.pyhaniemenkartano.fi