05.07.2012

Pyhäniemi 2012 -taidetapahtuma avautuu tänään

KONSERTTILIPPUJA MYYTY ENNÄTYSMÄÄRÄ – LISÄETU KONSERTTILIPPUJEN HALTIJOILLE

Pyhäniemen kartanon PYHÄNIEMI 2012 -konserttisarjan lippuja on myyty ennätyksellisesti. Pelkästään JALOA METALLIA -konserttiin lauantaina 11.8. odotetaan kartanon puistoon kolmea tuhatta vierasta. Konsertissa esiintyvät Karita Mattila, Apocalyptica ja Sinfonia Lahti johtajanaan Hannu Lintu.

Kauden ensimmäinen puistokonsertti SINFONINEN PICNIC goes America järjestetään lauantaina 4.8. Konsertissa pianisti Iiro Rantala, sopraano Marjukka Tepponen ja Sinfonia Lahti johtajanaan Santtu-Matias Rouvali esittävät musikaalisävelmiä ja elokuvamusiikkia Gershwiniltä ja Bersteinilta.

Konserttisarjan avaavassa kirkkokonsertissa torstaina 6.7. esiintyvät baritoni Jorma Hynninen ja mezzosopraano Lilli Paasikivi. Salonkikonserteissa 9.-12.7 esiintyvät muun muassa viulisti Elina Vähälä, pianisti Johannes Piirto sekä Meta4 -jousikvartetti.

Suurista kävijämääristä johtuen konserttilipun hintaan sisältyvää etua tutustua PYHÄNIEMI 2012 – kuvataidenäyttelyyn konserttipäivänä on laajennettu siten, että kuvataidenäyttelyyn voi tutustua konserttilipulla konserttipäivän lisäksi myös kaikkina muina näyttelyn aukiolopäivinä. Tällä haluamme varmistaa, että
nykytaiteesta ja muotoilusta kiinnostuneet vieraamme voivat tutustua näyttelyyn ilman tungosta.

PYHÄNIEMI 2012 -kuvataidenäyttely on avoinna 30.6. – 10.8. välisenä aikana päivittäin klo 11:00-18:00 (4. ja 11.8. vain konserttivieraille).
Taidetapahtuman liput myy ennakkoon Lippupiste, www.lippu.fi. Konserttien lippuja on enää rajoitetusti saatavilla.

Pyhäniemen kartano Hollolassa on kulttuurihistoriallisesti Suomen arvokkaimpia kartanomiljöitä. Vuosisadan vaihteen herraskartanotunnelman voi aistia empiretyylisessä kartanossa, jota kehystää vehmas englantilaistyylinen puisto ja lehtomaisema Vesijärven rannalla. Kiehtovan historiansa lisäksi Pyhäniemen kartano on tullut tunnetuksi viime vuosikymmeninä ennen kaikkea taidekartanona. Pyhäniemen kartanon PYHÄNIEMI 2012 -taidetapahtuma on osa World Design Capital Helsinki

http://www.pyhaniemenkartano.fi