10.04.2012

Pyhäniemi 2012 – Nykytaidetta, muotoilua ja konsertteja taidekartanomiljöössä

PYHÄNIEMI 2012 -kuvataidenäyttelyn kokoavana teemana muotoilu

Kesän Klassikkotaiteilijan, Alvar Aallon, muotoilun nostaminen näyttelyn keskiöön tuo esiin kaikkien tunteman arkkitehdin monialaisena toimijana arkkitehtuurin, muotoilun ja kuvataiteen kentässä.

Aallon teokset avaavat näyttelyn muotoilun ja kuvataiteen vuoropuheluksi tuoden sille myös ajallista syvyyttä ja nostaen nykymuotoilun ja -taiteen rajapinnat tarkasteltaviksi. Kartanon sisä- ja ulkotiloissa on esillä teoksia noin 25 suomalaiselta muotoilijalta ja kuvataiteilijalta. Mukana on kuvataiteen ja muotoilun kotimaista kärkeä, mutta myös nuoria tekijöitä.

Näyttelyyn on kutsuttu mm. Laura Beloff, HC Berg, Kari Cavén, Erno Enkenberg, Klaus Haapaniemi, Timo Halko, Ylva Holländer, Riitta Ikonen, Nina Karpov, Pekka Kauhanen, Satu Kiljunen, Harri Koskinen, Katja Kotikoski, Stefan Lindfors, Niina Mantsinen, Anu Penttinen, Silja Puranen, Anna Rikkinen, Jenni Rope, Kirsti Taiviola, Erika Turunen, Riikka Townsend ja Tiina Uimonen. Esillä näyttelyssä on muotoilua, maalauksia, veistoksia, installaatioita ja valokuvia. Myyntinäyttely rakentuu uniikkiteosten varaan.

PYHÄNIEMI 2012 -kuvataidenäyttelyn kuratoi kuva- ja lasitaiteilija Riikka Latva-Somppi.

Uusi internet -pohjainen taidemyyntikonsepti

Tulevan kuvataidenäyttelyn taideteoksia voi ostaa internetin kautta 1.6. alkaen. Pyhäniemen kartanon kotisivuille, www.pyhaniemenkartano.fi, tulee esille taidemyynti-osio, missä näyttelyn taiteilijat esitellään teoksittain. Taideteoksen voi joko ostaa heti tai siitä voi jättää tarjouksen. Internet -pohjainen taidemyynti päättyy 31.8. Taideteoksia myydään myös perinteisellä tavalla suoraan näyttelystä.

PYHÄNIEMI 2012 -konsertit

Pyhäniemen kartano on kahdessa vuodessa lunastanut paikkansa laadukkaimpien kesäfestivaalien joukossa. Upeat konsertit ja elämyksellinen kulttuurimiljöö houkuttelevat sekä konserttiyleisöä että esiintyjiä. Pyhäniemessä soi musiikki kaikkialla – sekä kartanon kauniissa salongissa, vehreässä puistossa että Hollolan tunnelmallisessa kirkossa.

Kesällä 2012 Pyhäniemen kartanossa esiintyy todella nimekäs joukko kotimaisia huipputaiteilijoita Karita Mattilasta Jorma Hynniseen ja Elina Vähälästä Meta4-jousikvartettiin. Luvassa on ainutkertainen kokonaisuus vivahteikkaasta kamarimusiikista svengaaviin musikaalisävelmiin ja tajunnan räjäyttävään sinfoniseen rockiin. Toivotamme kaikki musiikin ja kuvataiteen ystävät tervetulleiksi nauttimaan kaikilla aisteilla!

Sydämeni laulu – Jorma Hynninen ja Lilli Paasikivi
Torstai 5.7. klo 18:00
Hollolan keskiaikainen kivikirkko

Ranskalainen ilta – Okko Kamu, Lilli Paasikivi, Anna Aminoff ja Ilmo Ranta
Maanantai 9.7. klo 19:00
Pyhäniemen kartanon salonki

Halki Euroopan – Elina Vähälä & Ralf Gothoni
Tiistai 10.7. klo 19:00
Pyhäniemen kartanon salonki

Tulevaisuuden Tähti – Johannes Piirto
Keskiviikko 11.7. klo 19:00
Pyhäniemen kartanon salonki

Täysillä! – Meta4
Torstai 12.7. klo 19:00
Pyhäniemen kartanon salonki

SINFONINEN PICNIC goes America
Iiro Rantala, Marjukka Tepponen ja Sinfonia Lahti, johtaa Santtu-Matias Rouvali
Lauantai 4.8. klo 14:00
Pyhäniemen kartanon puisto

JALOA METALLIA
Karita Mattila, Apocalyptica ja Sinfonia Lahti, johtaa Hannu Lintu
Lauantai 11.8. klo 20:00
Pyhäniemen kartanon puisto

PYHÄNIEMI 2012 -konserttisarjan taiteellinen johtaja on oopperalaulaja Lilli Paasikivi.

PYHÄNIEMI 2012 -avajaiset ja aukioloajat

Pyhäniemen kartanon taidekesä, PYHÄNIEMI 2012, avataan juhlavasti sotilassoittokunnan siivittämänä 29.6.2012 klo 14:00. Tervetulosanojen jälkeen avataan PYHÄNIEMI 2012 -kuvataidenäyttely, ja musiikkiesityksistä nautitaan kuvataidenäyttelyyn tutustumisen lomassa. Kuohuviiniä ja buffet-herkkuja tarjoillaan taidekartanon pihapiirissä ja puistossa.

PYHÄNIEMI 2012 -taidetapahtuma on avoinna yleisölle päivittäin 30.6. – 10.8.2012 klo 11:00 – 18:00 (4.8. avoinna vain konserttivieraille).

Lipunmyynti

Liput myy Lippupiste. Lippuja voi ostaa Lippupisteen verkkopalvelusta www.lippu.fi, puhelinmyynnistä (0600 900 900 (1,97€/min+pvm) klo 7-22 sekä Lippupisteen myyntipisteistä (mm. useat tavaratalot ja kaikki R-kioskit).
Pyhäniemen kartano Hollolassa on kulttuurihistoriallisesti Suomen arvokkaimpia kartanomiljöitä. Vuosisadan vaihteen herraskartanotunnelman voi aistia empiretyylisessä kartanossa, jota kehystää vehmas englantilaistyylinen puisto ja lehtomaisema Vesijärven rannalla. Kiehtovan historiansa lisäksi Pyhäniemen kartano on tullut tunnetuksi viime vuosikymmeninä ennen kaikkea taidekartanona.

http://www.pyhaniemenkartano.fi