31.05.2019

Puistobluesissa lukuisia uudistuksia kesällä!

Suomen suurin täysin talkoovoimin järjestettävä festivaali, Puistoblues, järjestetään tänä vuonna jo 42. kerran. Juhannuksen jälkeisellä viikolla, 26.-30. kesäkuuta, pidettävä etenee perinteisissä bluestunnelmissa, mutta samaan aikaan festivaali kokee myös lukuisia uudistuksia.

Yleisöltä saatujen toiveiden mukaan on Blueskadun yleisilmeeseen ja toimivuuteen panostettu aiempaa enemmän. Kadun rakennetta on muokattu niin, että se on entistä käytännöllisempi ja viihtyisämpi. Lisäksi kadun ohjelmaa jatkuu iltamyöhään saakka.

Blueskadun ilmaistapahtumassa soittaa kolmen päivän aikana toistakymmentä yhtyettä. Lisäksi tapahtumaa elävöittävät lastentapahtuman sirkusesitykset, puuhapajat ja Red Carpet -elokuvafestivaalin ohjelmanumerot. Mukana Blueskadulla on myös Liikennevirasto ”Näe ihminen liikenteessä” -virtuaalielämyskampanjallaan.

Myös torin ilmaistapahtuman rakenne on kokonaan uudistettu. Torialue on osittain katettu teltalla, jossa ilmaistapahtuman esiintyjät soittavat. Kävijöiden on siis mahdollista seurata ohjelmaa katoksessa tai sen ulkopuolella sään mukaan. Teltassa ja sen ulkopuolella on runsaasti istumatilaa ja se toimii samalla anniskelualueena.

Torialue on koko Blueskadun ajan avoin kaikenikäisille kello 20.00 saakka. Keskiviikkona ja torstaina Bluesteltta on kokonaan maksuton. Myös perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina Bluesteltta toimii pääsymaksuttomana alkuiltaan saakka.

Blueskadun lastentapahtuma siirtyy kävelykadun keskivaiheille, jossa Kakarabluesin bändit, sirkus- ja teatteriesitykset sekä pajat levittäytyvät ilahduttamaan pientä blueskansaa. Lastentapahtuman bändit soittavat keskiviikosta perjantaihin. Pääkonsertin Kakarablues tarjoaa lapsille jälleen monipuolista puuhaa kitarapajasta temppurataan.

Suomen edustaja keväällä 2020 pidettäviin European Blues Unionini järjestämiin ”bluesin Euroviisuihin” valitaan tänäkin vuonna Puistoblues-klubilla kilpailussa, jossa viisi esikarsinnasta jatkoon päässyttä blueskokoonpanoa mittelöi esityksillään. Loppukilpailu järjestetään perjantaina 28. kesäkuuta Krapin pajalla klo 20.00.

Pääkonsertin piknikalue laajenee koko niemen nurmialueen laajuudelle. Niinpä piknikvilteille on varattu edellisvuotta enemmän tilaa. Järvenpäähän saapuvat festivaalikansaa ilahduttamaan Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana sekä Wentus Blues Band. Jo aiemmin on Puistobluesiin julkaistu kolme energistä uuden sukupolven blues-kokoonpanoa: yhdysvaltalainen Larkin Poe, kanadalainen Joey Landreth ja brittiläinen Laurence Jones. Puistobluesin liput ovat jo myynnissä festivaalin toimistolla sekä Lippupisteessä.

 

Puistoblues: www.puistoblues.fi

www.facebook.com/puistoblues