18.03.2016

Puistobluesin pääkonsertti ”Bluespiknik” 2. heinäkuuta

Tulevan kesän pääkonsertti jatkaa Bluespiknik-teemaa. Vanhankylänniemen nurtsille rakentuu vilttipaikat ja palvelut tuhansille musadiggareille edelliskesän vieraitten kiittelemään malliin. Tarjolla festariherkkuja, virvokkeita, leppoisaa piknik-seuraa ja ennen kaikkea julman hyvää musaa.

Puistobluesin pääkonsertiss, Bluespiknikillä Järvenpään Vanhankylänniemessä, esiintyvät 2.7. maailman paras slide-kitaristi, yhdysvaltalainen SONNY LANDRETH ja bluesrock-skenen tuore jenkkikomeetta SIMO. Lisäksi lavalle nousevat Suomen kaikkien aikojen suosituin tarinankertoja J. KARJALAINEN ja kotimaisen juurimusiikin grand old man PEPE AHLQVIST legendaarisen H.A.R.P.-yhtyeensä kanssa.

J. Karjalainen on pitkän uransa aikana nähnyt monenlaisia aikoja, mutta mies on juuri nyt jälleen kansallisella huipulla. Karjalaisen groove on kuin tehty bluesin pikniknurmikoille ja miehen keikka tulee olemaan takuuvarmasti kesän huippuhetkiä. Varhaiset Puistobluesin kävijät muistavat riemulla J. Karjalaisen esiintyneen bluesien päälavalla jo vuonna 1983 ”Mustien lasien” kulta-ajan alussa. Tarina kertoo Karjalaisen olleen tuolloin niin otettu Vanhankylänniemen maisemista, että katsoi asialliseksi viettää pääkonserttia edeltäneen yönkin Vanhiksessa. Vuonna 2007 Karjalainen vieraili tuhansien diggareiden iloksi Puistobluesissa Lännen-Jukkana.

Sonny Landrethia voidaan hyvällä syyllä pitää maailman parhaana slide-kitaristina. Eric Clapton on luonnehtinut Landrethin olevan ”yksi edistyksellisimmistä ja aliarvostetuimmista kitaristeista maailmassa”. Lempinimellä ”King of Slydeco” tunnettu Landreth on monta kertaa aiemmin ollut Puistobluesin toivelistalla, mutta vasta nyt halutun kitaristin aikataulut saatiin täsmäämään. Landrethin omaleimainen ja mestarillinen soitto kumartaa bluesin sinisille perinteille ja saa lantion keinumaan. Lue lisää ja katso Sonny Landrethin vedot yhdessä Eric Claptonin ja Warren Haynesin kanssa.

Vasta noin kolmekymppinen J.D. Simo yhtyeineen on tänä vuonna julkaistun ”Let Love Show The Way”-levyn myötä noussut yhdeksi bluesrock-genren kuumimmista nimistä. SIMO vierailee ensimmäistä kertaa Suomessa. Lue lisää ja katso SIMOn hurja veto ”I’d Rather Die In Vain”

Pepe Ahlqvistille tämän vuoden Puistoblues on erityinen, koska suomen roots-musiikin grand old man täyttää pyöreitä vuosia juuri festivaalin jälkeen. Harpisti-laulaja on saavuttanut kansainvälistä arvostusta ja palaa nyt Vanhankylänniemeen, jossa esiintyi jo ensimmäisessä Puistobluesissa vuonna 1978. Vuonna 1995 keikkatauolle jäänyt legendaarinen H.A.R.P. palaa keikkalavoille Ahlqvistin 60-vuotisjuhlien kunniaksi ja avaa kiertueensa Vanhankylänniemen lavalta. Luvassa on varmasti ainutlaatuinen keikkakokemus, joka tullaan muistamaan pitkään.

PS. Karjalainen, Ahlqvist ja Puistoblues eivät ole ensimmäistä kertaa yhteisellä asialla – vuonna 1983 Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry, yhdistys Puistobluesin takana, julkaisi singlen: A-puolella soittavat pseudonyymit Joker Jay & Polar Slim kappaleen “Can’t Be Satisfied” ja B-puolella Pepe Ahlqvist ja Kalle Jämsen perusklassikon nimeltä “Sweet Home Chicago”.  Asiaan vihkiytyneet tunnistanevat Karjalaisen Joker Jayn takaa.

Puistoblues järjestetään 29.6.-3.7.2016.

www.puistoblues.fi