29.01.2019

Puistoblues: Pääkonsertin kattaus hehkuu uuden bluessukupolven energiaa

Lauantaina 29.6. järjestettävässä Puistobluesin pääkonsertissa ei energia lopu kesken. Esiintyjäkaartissa komeilee kolme ulkomaista uuden sukupolven blues-kokoonpanoa: Larkin Poe (USA), Joey Landreth (CAN) ja Laurence Jones (UK). Tuoreina kiinnityksinä lavalle nousee myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana (FIN) 20-henkisellä kokoonpanollaan sekä suomalaisen bluesaatelin konkari Wentus Blues Band (FIN).

Larkin Poen muodostavat  Atlantasta kotoisin olevat sisarukset Rebecca Lovell (laulu, sähkökitara, akustinen kitara, mandoliini, piano) ja Megan Lovell (laulu, lapsteel). Nashvillessä majaa pitävää duoa on kutsuttu ”Allman Brothersin pikkusiskoiksi” eikä suotta. Larkin Poen musiikki täyttyy syvästä etelän tunnelmasta, raskaista riffeistä ja slide-kitarasta. Joulukuussa uuden levynsä, ”Venom & Faith”, julkaisevan duon edellinen studioalbumi ”Peach” oli vuoden 2017 Blues Music Awards -ehdokkaana ja tänä vuonna itse bändi kilvoittelee vuoden 2019 yhtyeen tittelistä!

Bluesin nuorta soundia tarjoaa 25-vuotias brittiläinen blues-kitaristi ja laulaja-lauluntekijä Laurence Jones, jota on nimitetty “bluesin tulevaisuudeksi”. Liverpoolin kasvatti Jones on valittu vuosina 2014-2016 vuoden nuoreksi bluesartistiksi ja vuoden 2016 kitaristiksi British Blues Awardseissa sekä vuoden 2015 kitaristiksi European Blues Awardseissa. Laurencen sanoin: ”Blues on tunne, ei musiikkigenre”.

Joey Landreth on Kanadan lahja bluesille. Landrethilla on ainutlaatuinen kyky vangita kuulijansa herkällä ja sielukkaalla tyylillään. Ennen soolouraansa Joey on kiertänyt Bros. Landreth -kokoonpanolla, jonka hän on perustanut veljensä Davidin kanssa. Yhtye on palkittu mm. Kanadan Juno Awardseissa vuonna 2015.

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on Valtteri Pöyhösen luotsaama, genrerajoja rikkova, 20-henkinen spektaakkeli, joka yhdistää jazzia ja hiphoppia ennennäkemättömällä tavalla. Julkinen Sana -kolmikossa räppäävät suomalaisen hip hopin pioneerit, Paleface, Redrama ja Tommy Lindgren, tunnetaan kaikki monipuolisina sanataiteilijoina lukuisista yhteyksistä. Kesällä alkaa olla viimeinen mahdollisuus nähdä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana livenä, sillä yhtye on ilmoittanut lopettavansa tämän vuoden jälkeen.

Wentus Blues Band kuuluu suomalaiseen bluesaateliin. Amerikkalaisten blueslegendojen kanssa vuosikymmenien aikana tehdyt lukuisat menestyksekkäät Euroopan-kiertueet yhdessä yhtyeen omien ambitioitten kanssa ovat hioneet Kokkolan blueslähettiläistä yliopistotasoa vastaavan blues-instituution, jolle ei Pohjoismaista löydy vertaa.

Liput ovat myynnissä

Pääkonsertin ennakkoliput ovat myynnissä kaikissa Lippupisteen toimipaikoissa ympäri maan alkaen 64,50 €.  Tarjolla myös hotellimajoituspaketteja rajoitetusti.

Puistoblues järjestetään 26.-30.6.2019.

www.puistoblues.fi