03.06.2013

Provinssirockin vanha saarilava tuhoutui tulipalossa

Päivälleen 34 vuotta sitten 2.6.1979 esiintyivät Provinssirockin Saarilavalla mm. Son Seals Blues Band (US), Mikko Alatalo, Eppu Normaali, Kari Peitsamo ja Tuomari Nurmio & Köyhien Ystävät. Viime yönä sattuneessa tulipalossa, Seinäjoen kaupungin omistama ja Provinssirockista tuttu, legendaarinen Saarilava tuhoutui täysin. Lava oli kauttaaltaan tulessa, kun palokunta saapui paikalle lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Viereiset huoltorakennukset saatiin kuitenkin pelastettua.

Lava oli jo aikaisemmin saanut purkutuomion. ”Lava oli joka tapauksessa lähdössä, mutta ikävä, että se tapahtui sitten näin. Onneksi muuta vahinkoa ei sattunut!” tuumaa Selmu ry:n toiminnanjohtaja Harri Pihlajamäki.

Seinäjoen palolaitoksen asemamestari Erik Kaltiaisenahon mukaan palokunta ehti paikalle kreivin aikaan: ”Palokunnan saapuessa paikalle viereisen huoltorakennuksen kulmaan oli jo tarttunut liekkejä, mutta palo saatiin heti taltutettua, eikä rakennukselle syntynyt vahinkoa.”

Provinssirockin varastopäällikön Jarkko Salon mukaan lavan palaminen ei aiheuta ongelmia, mikäli palojäte saadaan siivottua nopeasti pois: ”Jos siivous viivästyy, saattaa se aiheuttaa aikataulullisia haasteita.” Saarilavan edessä on jo muutaman vuoden ollut erillinen siirtolava ja vanha Saarilava on toiminut lähinnä varastona.

Tällä hetkellä poliisi on eristänyt palopaikan ja odottelee palopaikan jäähtymistä. ”Palon syttymissyy on edelleen epäselvä, mutta luonnolliset syttymissyyt ovat todella epätodennäköiset, sillä eilen illalla ja viime yönä Seinäjoella ei salamoinut ja lavasta oli jo ehditty kytkeä sähköt pois, koska se oli tarkoitus purkaa. Palopaikan jäähdyttyä pystymme suorittamaan tutkinnan loppuun ja sen jälkeen voidaan purku suorittaa. Poliisille ei ole ilmoitettu tulipalosta silminnäkijähavaintoja. Tällaisella rutikuivalla säällä ei paljon vaadi, että tulipalo saa alkunsa ja kun se sitten syttyy, niin se on menoa se.” kertoo Seinäjoen poliisin rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri.

Provinssirockin vanhalla Saarilavalla ovat esiintyneet mm. Black Sabbath, New Order, The Smiths, Rory Gallagher, Therapy?, Bad Religion, The Pogues, Jesus & The Mary Chain, Bob Geldof, Moby, Bloodhound Gang, Faithless, Guano Apes, Strapping Young Lad, HIM, Dimmu Borgir, Raised Fist, A Day To Remember, The Donnas, The Crash, Dinosaur Jr., Hatebreed, Gallows, Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine, Juice Leskinen Grand Slam, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Hector, Eppu Normaali, Kolmas Nainen ym. Vihoviimeisin vanhalla Saarilavalla esiintynyt bändi oli Between Buried And Me 20.6.2010.

Provinssirock järjestetään jo 35. kerran Törnävänsaaressa 14.-16.6.2013.

Artistikiinnitykset

Pe 14.6. Blur (UK), Bad Religion (US), Mew (DEN), Steve Aoki (US), B∆stille (UK), Kvelertak (NOR), PMMP, Von Hertzen Brothers, Stig & Kullankaivajat, Pää Kii, Eva & Manu, French Films, Streak and the Raven, Huoratron, Hexvessel, Pearly Gates, Parasta Ennen! -disko

La 15.6. The Sounds (SWE), Danzig (US), Witchcraft (SWE), Sólstafir (IS), Alesso (SE), Netsky (BE), Booka Shade (DE), Flux Pavilion (UK), Laidback Luke (NL), Children of Bodom, Stone, Cheek, Popeda, Stand Up –show: Heli Sutela, Ilari Johansson ja Jape Grönroos; Samuli Putro, Disco Ensemble, Provinssi goes Hiphop: Solonen & Kosola, Karri Koira & Ruudolf, Notkea Rotta 3-pack, Gasellit, Eevil Stöö, Koksu Koo, Tuuttimörkö, Kridlokk; Punk-juna: Sokea Piste, Nyrkkitappelu, Terveet Kädet ja Kivesveto Go Go; Antero Lindgren, K-X-P, The Scenes, Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta feat. Mikael Saari, DJ Mini & DJ Johannes Kostaja (Tavastian Lauantaidisko)

Su 16.6. White Lies (UK), Turbonegro (NOR), In Flames (SWE), Down (US), Converge (US), Glasvegas (UK), J. Karjalainen, Ismo Alanko, Stella, Kaija Koo, Samae Koskisen Ekstravahva Korvalääke, Pertti Kurikan Nimipäivät, Nicole, Rytmihäiriö, Sin Cos Tan, Domovoyd, Provinssirockin kadonneet helmet, Pingisklubi goes Provinssirock

Päätösklubi su 16.6.2013 Rytmikorjaamo: Parasta Ennen! –disko

Majoitustiedustelut

Majoitustiedustelut: Etelä-Pohjanmaan Matkailu www.epmatkailu.fi, p. 06-420 9090. Toimisto on avoinna arkisin klo 9-16.

Camp Provinssi ja Camp Kyrkösjärvi

Provinssirockin leirintäalueista festivaalialuetta lähinnä sijaitseva Camp Provinssi sekä rauhallinen ja idyllinen Camp Kyrkösjärvi ovat myynnissä Provinssin verkkokaupassa.

Lipunmyyntipaikat:

Provinssin nettikauppa, Rytmikorjaamo (Vaasantie 11, Seinäjoki), LippupisteTiketti, Lippupalvelu, Anttilan TopTen-osastot ja NetAnttila.com.

Provinssirock 14.-16.6.2013 – Ihmisten Juhlaa jo vuodesta 1979
Jalanjälki elävän musiikin kulttuurissa - Selmu 20-vuotta!