12.06.2009

Provinssirockin avauspäivään osallistui 18 000 festivaalivierasta ja aurinko

31. Provinssirock starttasi kooten 18 000 musiikin ystävää viettämään aurinkoista suvipäivää Törnävänsaaren puistoalueelle. Seinäjokinen, eturivin thrash-metal-akti Nicole avasi illan eikä kenellekään jäänyt mitään kysyttävää. Iltaa jatkoi Samuli Putro X-Stagella loihtien vieraille unohtumattoman ja samalla harvinaisen suomirockpop-session, sillä taiteilija helli yleisöä heittämällä kesän ainoan keikkansa juuri Provinssirockissa.

Perjantain harvinaiset herkut

12 vuotta sitten ensi kertaa Provinssin lauteille noussut Placebo tykitti yleisöön kaikki sen merkittävät hitit tarjoten myös keskiviikkona julkaistulta ”Battle of the Sun” -levyltään sen nimikappaleen. Laulaja Brian Molko ryhmineen nautti silminnähtävän paljon esiintyä jälleen fanaattiselle suomalaisyleisölleen.

Todellinen yllätysmomentti koettiin täpötäydessä ja saunaakin kuumemmassa X-Stage-teltassa, kun elvismetallisti Volbeat oli antanut kaikkensa rokkikinkereissään ja vastaanotti lavalla kultalevyt viimeisimmästä Guitar Gansters & Cadillac Blood -albumistaan. Bändi oli sanaton.

Kolmannen Naisen paluukeikka kirvoitti koko X-Stagen valtavaan yhteislaulutilaisuuteen, jossa kukaan ei luntannut sanoja laulukirjoista vaan kiskaisi lyriikat omalta päänsisäiseltä kovalevyltään. Härmän ruutupaitarokkarit polkaisivat ilmoille myös tulevan albuminsa singlebiisin ”Kaiken pitäis muuttuu”.

Provinssin avauspäivänä alkoi thrashillä ja se myös päättyi thrashiin, kun maailman kovimpiin kitaristeihin kuuluva Alex Laiho bändinsä Children of Bodomin johdolla piiskasi koko Törnävänsaarenkentän porukan megalomaaniseen tukanpyörityssessioon. Tästä on hyvä jatkaa lauantaina. Törnävänsaari hiljenee, mutta vain hetkeksi.

Provinssirockin alue oli tänä vuonna laajentunut ja yleisölle tarjottiin ohjelmaa niin lavalla kuin alueella sideshown merkeissä. Huomenna lauantaina lavalle nousevat Provinssirockin pääesiintyjä Manowar sekä Don Johnsson Big Band, Kotiteollisuus, Stam1na, Opeth, Rubik, Emilina Torrini, Supergrass, Apulanta, Hot Leg, Röyhkä ja Rättö ja Lehtisalo, Risto, Raised Fist, Amorphis, Asa & Jätkäjätkät, Puolustusvoimien soittokunta feat. Veeti Kallio, Murmansk, HolyHell, Veto, Le Corps Mince de Francoise, Murena, Time Traveller, Brüssel Kaupallinen, Anssi8000&Maria Stereo, Zacharius Carls Group ja lukuisat alue-esiintyjät.

http://www.provinssirock.fi