02.04.2014

Provinssirockia järjestävä Seinäjoen Elävän Musiikin yhdistys tekee uusia aluevaltauksia

Seinäjoen Elävän Musiikin yhdistys Selmu ry:llä eletään muutosten aikaa. Syksyllä tiedotettiin Provinssirockin uudesta ajankohdasta, nyt yhdistyksen tytäryhtiö Profest Oy on myynyt Mikkelissä järjestettävän Jurassic Rock -festivaalin ja ostanut seinäjokelaisen Bar 15 -ravintolan. Lisäksi yhdistyksessä on käyty läpi organisaatiomuutoksia.

Selmun tytäryhtiö Profest Oy on päättänyt myydä Mikkelissä vuodesta 2007 järjestetyn Jurassic Rock -festivaalin. Festivaalia järjestää vastaisuudessa mikkeliläinen Mikta Oy, jonka toimitusjohtajana aloittaa festivaalin promoottorina tunnettu Jukka Holmstedt. Miktassa on osakkaana myös Jurassic Rockin järjestämisessä vuodesta 2008 saakka mukana ollut Jyväskylän Elävän Musiikin yhdistys Jelmu ry.

Selmun paikallinen konserttitarjonta sen sijaan lisääntyy merkittävästi uusien järjestelyiden myötä. Selmu on ostanut kaikkien tunteman Bar 15 -ravintolan liiketoiminnan ja jatkaa näin ravintolan kunniakasta elävän musiikin perintöä. Ravintolan perustaja Juha Peurala päätti 16 warttibaarivuoden jälkeen siirtyä muihin haasteisiin ja toivoi juuri Selmun jatkavan baarin ydintoimintaa. “Sydäntäni lämmittää, että Selmu halusi ja pystyi panostamaan Warttiin ja ottamaan viestikapulan vastaan. Luotan täysin heidän näkemykseensä siitä, miten baari jatkaa tästä eteenpäin”, Peurala kertoo.

Bar 15 tunnetaan valtakunnallisestikin tärkeänä esiintymispaikkana yhtyeille ja artisteille, jotka ovat vielä matkalla kohti lopullista läpimurtoaan. “Wartin ohjelmistoa leimaa ennakkoluulottomuus uusien ja omailmeisten artistien esilletuomisessa, mitä Selmu pitää hyvin tärkeänä myös tulevaisuudessa. Yhtä lailla tärkeäksi koemme ravintolan iloisen ja palkitunkin asiakaspalveluperinteen ylläpitämisen”, kertoo Marko Kivelä Selmusta.

Selmun uusi aikakausi

Seinäjoen Elävän Musiikin yhdistyksessä on käyty läpi organisaatiomuutoksia. Harri Pihlajamäen pitkän ja kunniakkaan toiminnanjohtajapestin jälkeen yhdistyksen vt. toiminnanjohtajaksi nimettiin tuotantopäällikkönä pitkään vaikuttanut Marko Kivelä. “Harri teki pitkän ja ansiokkaan elämäntyön Selmun puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana. Saappaat ovat isot, mutta leveä on myös Harrin auraama sarka, jota lähdetään ‘Selmu 2.0:n’ kanssa työstämään.” Kivelän siirtyessä toiminnanjohtajaksi Provinssirock-festivaalin tuottajaksi palkattiin yhdistyksen toiminnassa pitkään mukana ollut Pekko Hokkanen.

“Taloudellisesti haasteellisen festivaalikesän jälkeen olimme tienristeyksessä. Valitsimme muutosten tien ja panostimme avoimempaan työskentelykulttuuriin. Henkilökuntamme ja talkoolaiset ovat tehneet mittaamattoman työn uudistusten eteenpäin viejinä. Tänään uskomme vahvemmin kuin koskaan perustehtäväämme musiikin luojien ja musiikkikulttuurien kuluttajien yhdistäjänä”, summaa Jarl Matti Anttila, Selmun hallituksen uusi puheenjohtaja.

Provinssirock järjestetään 27.-28.6.2014.

www.provinssirock.fi