31.08.2012

Provinssirockia järjestävä Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu ry täyttää 20 vuotta

Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys Selmu ry täyttää 20 vuotta. Juhlaa vietetään Seinäjoen Rytmikorjaamolla 15.9.2012.

15.9.1992 Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry. piti perustamiskokouksensa ja Seinäjoen vireä musiikkielämä sai itselleen kehittäjän, jonka vuosiin mahtuu lukuisia määriä tapahtumia, klubeja, bändikämppiä, hankkeita, rytmimusiikin uusi keskittymä jne. Etenkin Provinssirockista ja Rytmikorjaamosta tällä hetkellä tunnettu yhdistys on saavuttanut olemassaolonsa aikana paljon tunnustusta valtakunnallisesti tapahtumajärjestäjänä ja paikallisena vaikuttajana sekä kehittäjänä.

Selmu ry:n toiminnanjohtaja Harri Pihlajamäki toteaa: ”20 vuoden aikana Selmu on noussut pienestä paikallistason toimijasta valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin merkittäväksi toimijaksi. Provinssirock on vakiinnuttanut paikkansa johtavana kotimaisena festivaalina ja Rytmikorjaamo on etabloitunut merkittäväksi keikkapaikaksi. ”

Selmu ry. juhlistaa 20-vuotista taivaltaan 15.9. Rytmikorjaamolla Ihmisten Juhlalla, joka on kaikille ilmainen. Päivällä ohjelmaa on luvassa perheille ja perheen pienemmille, kun Tohtori Orff ja Folkpolis Duo viihdyttävät lapsia konsertillaan klo 12-15. Juhlassa mukana myös Onni Orava ja lapsille jaossa ilmapalloja. Illalla klo 21 eteenpäin juhlitaan sitten aikuisten kesken, kun Rytmikorjaamolle saapuu virolainen popkeijukainen Iiris, seinäjoelta lähtöisin oleva Sansa, Flaming Sideburns sekä Pauli Hanhiniemi.

Rytmikorjaamon aulassa on edelleen nähtävillä näyttely Selmun historiasta. Näyttely toteutettiin yhteistyössä Sibelius-Akatemian ja Seinäjoen yliopistokeskuksen kanssa ja näyttelyn on suunnitellut FT Marko Aho. Näyttelyn järjestämiseen on saatu avustusta Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahastosta.

http://www.provinssirock.fi