18.06.2013

Provinssirock päättyi sunnuntaina

IHMISTEN JUHLA – JA MEILLÄ KAIKILLA OLI NIIN MUKAVAA

Provinssirockin sunnuntai käynnistyi kauniissa säässä. Laitakaupungin Orkesteri ja Otto Grundström avasivat Saarilavan päivän ja päättivät vuosien surun. Kokoonpano soitti kautta aikain Provinssikeikkansa peruneiden artistien biisejä hiukan uudelleen sovitettuna. Setissä kuultiin mm. Amy Winehousea, Robbie Williamsia, Kornia, U2:sta ja Neil Youngia.

Ismo Alanko vei Päälavan kentän yleisön ekstaasiin ja J. Karjalainen näytti, ettei todellakaan ole mennyt mies. Stella jätti jäähyväisensä Provinssiyleisölle herkällä keikallaan. Kaija Koo ja Turbonegro vetivät YleX-Stagen täyteen.

Viiden aikaan Saarilavalle alkoi astella yhä useampi festarivieras. Pertti Kurikan Nimipäivät näytti Provinssiyleisölle miten punkia kuuluu soittaa. Phil Anselmo ja Down täyttivät Saaren kentän ääriään myöden ja sekä bändi että yleisö olivat ihan liekeissä. Keikan lopussa seurasi hetki, jota me kutsumme Ihmisten Juhlaksi, kun Pertti Kurikan Nimipäivät saapui vielä viimeisen biisin aikana amerikkalaisten kanssa näyttämään, miten kunnon keikka lopetetaan ja yleisö räjähti riemusta.

In Flames keräsi pääkentälle sunnuntain ehdottomasti suurimman yleisön ja bändi heitti taattuun tapaansa energisen keikan vesipisaroiden saattelemana.

Provinssirockin alueuudistukset ja ruokaravintoloiden kehittäminen osoittautuivat menestyksiksi. Stand Upin suosio oli myös hurja ja yllätti jopa järjestäjät ja esiintymisareena toiminut Rumba-teltta jäi pieneksi.

Provinssirockissa vieraili koko viikonlopun aikana 42 000 ihmistä. Viikonloppu sujui hyvin rauhallisissa merkeissä ja yleisö oli varustautunut festivaalille hyvällä mielellä.

www.provinssirock.fi | www.facebook.com/Provinssirock |twitter.com/provinssirock | provinssirock.blogspot.fi