02.09.2011

Provinssirock lahjoitti ilotuliterahansa kriisikeskus Mobilelle

Provinssirockissa on useana vuonna nähty lauantaiyönä räiskettä ja säkenöintiä lavoilla esiintyvien artistien lisäksi myös taivaalla. Vähän ennen tämän kesän festivaalia Selmu ry. päätti, että se lahjoittaisi ilotulitukseen varatut rahat hyväntekeväisyyteen. Avustuskohde jäi vielä ennen festivaalia avoimeksi. Kesän mittaan ajatukset kypsyivät ja ilotuliterahat löysivät saajansa.

Provinssirock lahjoitti ilotuliterahat seinäjokiselle kriisikeskus Mobilelle. ”Eriarvoisuus yhteiskunnassa kasvaa ja on yhä enemmän perheitä, jotka eivät selviä ilman tukea. Resurssien yhteiskunnassa yhä kavetessa tarvitaan kolmannen sektorin toimijoita, ja koska Selmu on myös yleishyödyllinen yhdistys, tuntui luonnolliselta tukea toista yhdistystä.” kertoo Selmu ry:n toiminnanjohtaja Harri Pihlajamäki.

Kriisikeskus Mobile on Lakeuden Mielenterveysseura ry:n alainen kriisikeskus, jonka toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Kriisikeskuksen palvelut on tarkoitettu kaikille, joiden sydäntä ja mieltä painaa huoli jostakin asiasta ja he tukevat asiakasta vaikeissa elämäntilanteissa ja kriiseissä. Mobilen toiminta on ollut viime aikoina taloudellisesti todella tiukoilla. Kriisikeskus Mobile on perustettu jo vuonna 1995. Koko olemassaolonsa ajan keskus on joutunut taistelemaan rahoituksen kanssa ja toiveena olisi päästä uudelleen kunta- ja kaupunkirahoituksen piiriin, jotta toimintaa voitaisiin jatkaa.

Kriisikeskus Mobilen toiminnanjohtaja Helena Kuutti kiittää erittäin paljon Selmua huomattavan isosta lahjoituksesta: ”Meitä lämmitti kovasti tämä saamamme huomio. Teitte meidät todella onnelliseksi ja vaikutatte täten välillisesti myös monen seinäjokisen tai lähipaikkakuntalaisen elämään.”

Mobile tekee arvokasta työtä ja estää epätoivottavaa nuorten syrjäytymiskehitystä. Vaikeina taloudellisina aikoina tällainen arvokas työ jää valitettavan usein varjoon ja Selmu tahtoo tuoda oman pienen panostuksensa tähän asiaan.

Provinssirock haastaa yhteistyökumppaninsa ja asiakkaansa myös mukaan tukemaan Kriisikeskus Mobilen toimintaa. Lahjoitukset voi osoittaa Kriisikeskus Mobilen tilille SAMPO 800014 – 70715419.

Provinssirock järjestetään seuraavan kerran 15.-17.6.2012.

http://www.provinssirock.fi