17.06.2012

Provinssirock 2012 – ihmisten juhlaa

Provinssirockin päätöspäivänä, sunnuntaina, festivaalin sain kunnian aloittaa mies, joka ei paljon esittelyjä kaivannut. Suomiviihteen jättiläinen, Danny, keräsi YleX-telttaan sankoin joukoin väkeä kuuntelemaan ja laulamaan mukana klassikoiden tahdissa. Syksyllä 70-vuotta täyttävä Danny liikuttui silminnähden yleisön vastaanotosta, ja kiitti tästä mahdollisuudesta päästä esiintymään Provinssirockiin.

Sääennustuksia uhmaten ja taivaan ollessa pilvinen, teki päälavalle neljän aikaan kavunnut artisti saman kuin viime vuonna, Jukka Poika & Sound Explosion Band houkutteli auringon esiin ja keikan mukana oli entistä mukavampi keinua ja molemmat hellivät festivaalikansaa.

Kuuden aikaan illalla päälavan edessä odoteltiin jälleen syntymäpäiväsankaria. Mikä olisikaan mahtavampi tapa juhlia 50-vuotissyntymäpäiviä kuin yhdessä tuhansien fanien kanssa. Paljon onnea Michael Monroe!

YleX-teltassa tanssittiin tänäänkin. Ranskalainen JUSTICE LIVE veti teltan täyteen väkeä ja hurmasi sähköisellä esiintymisellään jo toistamiseen Provinssirock-yleisön.

Illan aikana koettiin myös hiukan jännittäviä hetkiä, sillä amerikkalaisen Mastodonin lento oli viivästynyt. Keikka saatiin kuitenkin alkamaan puolisen tuntia myöhässä. Ja millainen keikka se olikaan? Yleisön suuresti odottama artisti näytti, että keikka ja saapuminen Provinssiin oli vaivan arvoista.

Illan pääesiintyjä, trash metallin isä, ystävämme Slayer (US), siirsi myös keikkansa aloitusaikaa hiukan eteenpäin, jotta kaikki halukkaat ehtivät nähdä Mastodonin keikan loppuun. Ja sitten se alkoi! Kitaristi Kerry King näytti kyntensä ja termiä sille, mitä Kerry sai kitarallaan aikaan, ei ole olemassa. Virtuoosimaisen suorituksen kruunasi tietenkin laulaja ja basisti Tom Arayan huumaava ja vaikuttava esiintyminen. Provinssirock yleisön innostus oli huipussaan!

Viikonlopun elektronisen musiikin vedot näyttivät tyydyttävän tanssihenkistä nuorta festivaalikansaa. Kotimaisista artisteista viikonlopun kohokohdiksi voisi nostaa PMMP:n ja Nightwishin upeita tehosteita sisältäneet spektaakkelit.

Festivaalilla vieraili koko viikonlopun aikana 56 000 kävijää. Uudet aluejärjestelyt näyttivät onnistuneen ja Päälavan alueella liikkuminen oli entistä helpompaa. Suuremmilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin läpi viikonlopun ja tunnelma oli rauhallinen. Myös viranomaisten mukaan tähän aamuun mennessä kaikki oli mennyt todella hienosti ja rauhallisesti.

Ihmisten Juhlaa vietetään jälleen vuoden kuluttua 14.-16.6.2013.

http://www.provinssirock.fi