02.02.2009

Provinssirock 2009 julkistaa ensimmäiset kiinnitykset

Seinäjoella 12.-14.6.09 nähdään mm. Placebo ja Volbeat!

Viime vuonna 30-vuotisjuhlaansa viettänyt festivaali myytiin jo ennakosta loppuun. Tapahtuma jatkaa tulevana suvena juhlimista musiikillisesti laajalla ja määrällisesti isolla artistirepertuaarilla Seinäjoen luonnonkauniilla Törnävänsaaren alueella. Provinssin ensimmäisiksi kiinnityksiksi on vahvistettu kiinnostavia ulkomaisia nimiä, joista brittiläinen indiesuosikki ja glamimmaksi Nirvanaksi kuvailtu Placebo (UK) on yksi Provinssikesän toivotuimmista vieraista. Bändi vieraili Provinssissa edellisen kerran vuonna 1997 sekä teki loppuunmyydyn jäähallikeikan Helsingissä keväällä 2007.

Nopeasti Suomenkin näppeihinsä liimannut tanskalainen raskaan rockin kaasuttaja Volbeat (DEN) maustaa poljentoonsa countrya juuri sopivassa suhteessa saaden lopputuloksen kuulostamaan vaivatta kulkevalta rehelliseltä rokkimenolta. Volbeat vieraili maassamme hetki sitten menestyksekkäällä klubikeikkarundilla ja saapuu seuraavan kerran Provinssirockin festivaaliareenalle. Bändi nappasi viimeisimmällä ”Guitar Gangsters & Cadillac Blood” albumillaan Suomen albumilistan kärkisijan.

Nykyisin Briteissä asuva Seasick Steve (US) eli Steve Wold on valkoinen amerikkalainen bluesmies, jonka youtube-tallenteilla kolmikielinen kitara ja diddley bow -”kitara” saavat valtaisaa kyytiä. Lähes seitsemänkymppinen muusikko on ehdolla Brit-palkintogaalassa. Pari vuotta sitten mies palkittiin MOBO-pystillä läpimurtoartisti-sarjassa!

Aloittaessaan ensimmäisen ”Dog House Music” sooloalbuminsa levytykset Norjassa neljä vuotta sitten Seasick Steve ei olisi ollut valmis lyömään vetoa omien menestymismahdollisuuksiensa puolesta, mutta niin vain kävi, että kiekko ja sen viimevuotinen ”I Started Out with Nothing and Still Got Most Of It Left” seuraaja yhdessä Seasick Steven tuhtien live-esiintymisten kanssa ovat tehneet amerikkalaissyntyisestä ikämiehestä sensaation ja samalla yhden vuosituhannen yllättävimmistä läpimurroista.

Viisi albumia julkaissut islantilainen Emiliana Torrini (IS) on niittänyt mainetta maailmalla. Neitokainen lauloi Taru Sormusten Herrasta Kaksi Tornia -elokuvan sävelmän ”Gollum’s Song”. Gus Gus -yhtyeestä tutun Torrinin nimi löytyy myös Kylie Minoguen Slow-biisin tekijäkrediiteistä.

Kristillinen metalpumppu August Burns Red (US) vieraili maassamme lokakuussa ja palaa ensin uuden EP:n kera kauppoihin helmikuussa ja Provinssin lauteille kesäkuussa.

Lisää julkistuksia tulossa koko kevään ajan!

Provinssirock Seinäjoella 12.-14.6.2009

http://www.provinssirock.fi