15.12.2022

Pro Kaustinen on vahvistanut menneen kesän juhlan tuloksen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävä tuotanto-organisaatio Pro Kaustinen ry. on vuosikokouksessaan 15.12.2022 vahvistanut menneen kesän juhlan ja tuotantokauden tuloksen. Tilikauden 2022 tulos oli 21 662,50 euroa alijäämäinen liikevaihdon ollessa 1 177 700,66 euroa. Kahden poikkeuksellisen tuotantovuoden jälkeen täysimuotoisena järjestetyn festivaalin kokonaiskäyntimäärä oli 43450 ja pääsylippuja myytiin 16830 kappaletta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä viime kesän festivaaliin. Kahden poikkeusvuoden jälkeen oli ilo nähdä, että pelimannit ja yleisö löysivät jälleen Kaustiselle. Saadun palautteen perusteella voimme todeta järjestäneemme onnistuneen juhlan.” kommentoi toiminnanjohtaja Valtteri Valo.

Pro Kaustinen ry:n vuosikokous valitsi kokouksessaan 15.12.2022 Ira Korkalan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana, myös nykyisen hallituksen jäsenet Pilvi Järvelä, Lauri Oino ja Ilona Salomaa-Uusitalo jatkavat luottamustoimissaan, uusina hallituksen jäseninä aloittavat Teemu Seikkula ja Elina Viitanen.

”Kulttuuriala on elpymässä ja tapahtumatuotannon näkymä edessä olevista haasteista huolimatta näyttää valoisalta. Ihmisten kohtaamisen ja yhdessäolon mahdollistamiselle on suurempi tilaus kuin kenties koskaan aikaisemmin, tämän todisti viime kesän juhlan vastaanotto. Kaustisen perinne on pysyvä, kutsuva ja monella tapaa uusia avauksia mahdollistava.” toteaa puheenjohtaja Ira Korkala.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 10.–16.7.2023. Festivaalin ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan tammikuussa. Vuoden 2023 festivaalin teema on Rauha ja maakuntateemana on vuorossa Keski-Suomi. Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen valtakunnallinen vuositeema on Arkistojen äärellä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.11.2023

Kaustinen Folk Music Festival on Vuoden festivaali 2024

Finland Festivalsin hallitus on nimennyt Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden festivaaliksi 2024. Hallitus toteaa perusteluissaan: Kaustinen Folk Music Festivalilla pääosassa on yhteisöllisyys: ammattilaiset ja harrastajat ovat yhtä suurta tasa-arvoista perhettä, jossa kaikki voivat olla aktiivisia…