15.12.2022

Pro Kaustinen on vahvistanut menneen kesän juhlan tuloksen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävä tuotanto-organisaatio Pro Kaustinen ry. on vuosikokouksessaan 15.12.2022 vahvistanut menneen kesän juhlan ja tuotantokauden tuloksen. Tilikauden 2022 tulos oli 21 662,50 euroa alijäämäinen liikevaihdon ollessa 1 177 700,66 euroa. Kahden poikkeuksellisen tuotantovuoden jälkeen täysimuotoisena järjestetyn festivaalin kokonaiskäyntimäärä oli 43450 ja pääsylippuja myytiin 16830 kappaletta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä viime kesän festivaaliin. Kahden poikkeusvuoden jälkeen oli ilo nähdä, että pelimannit ja yleisö löysivät jälleen Kaustiselle. Saadun palautteen perusteella voimme todeta järjestäneemme onnistuneen juhlan.” kommentoi toiminnanjohtaja Valtteri Valo.

Pro Kaustinen ry:n vuosikokous valitsi kokouksessaan 15.12.2022 Ira Korkalan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana, myös nykyisen hallituksen jäsenet Pilvi Järvelä, Lauri Oino ja Ilona Salomaa-Uusitalo jatkavat luottamustoimissaan, uusina hallituksen jäseninä aloittavat Teemu Seikkula ja Elina Viitanen.

”Kulttuuriala on elpymässä ja tapahtumatuotannon näkymä edessä olevista haasteista huolimatta näyttää valoisalta. Ihmisten kohtaamisen ja yhdessäolon mahdollistamiselle on suurempi tilaus kuin kenties koskaan aikaisemmin, tämän todisti viime kesän juhlan vastaanotto. Kaustisen perinne on pysyvä, kutsuva ja monella tapaa uusia avauksia mahdollistava.” toteaa puheenjohtaja Ira Korkala.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 10.–16.7.2023. Festivaalin ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan tammikuussa. Vuoden 2023 festivaalin teema on Rauha ja maakuntateemana on vuorossa Keski-Suomi. Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen valtakunnallinen vuositeema on Arkistojen äärellä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.04.2023

Kaustinen Folk Music Festival rakentaa rauhaa musiikin ja perinteen voimalla

Artisteja: Aili Järvelä, Arppa, Laura Moisio, Muska, Samuli Putro, Scandinavian Music Group Etiopia, Kenia, Kolumbia, Ukraina – näistä maista saapuu ryhmiä 10.–16.7. Kaustiselle esiintymään mutta myös jakamaan kokemuksiaan sodasta ja rauhasta. Heidän mukanaan tulee muusikoita…

24.03.2023

Kaustinen Folk Music Festival julkisti vuoden 2023 showcase-yhtyeet

Yhtyeet Hurja Halla, Polenta ja Pelkkä Poutanen saavat erityisen kutsun Kaustisen kansanmusiikkijuhlille tänä vuonna. Heidät on valittu vuoden 2023 showcase-yhtyeiksi eli kokoonpanoiksi, joita festivaali haluaa erityisesti tukea ammattilaisuran rakentamisessa. Hurja Halla tulee omalla transsimaisella musiikillaan…

13.01.2023

Ääniteatteri Iki-Turso on valittu Kaustinen Folk Music Festivalin Vuoden yhtyeeksi

Kansanmusiikkijuhlat yhdistää uutta ja vanhaa niin idästä kuin lännestä Kaustinen Folk Music Festivalin uusi Vuoden yhtye on runolaulua monipuolisesti käsittelevä Ääniteatteri Iki-Turso. Valinta juhlisti ensi kesän ensimmäistä ohjelmajulkistusta Folklandia-risteilyllä Itämerellä perjantaina. Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkifestivaali järjestetään 56. kerran 10.–16. heinäkuuta Kaustisella…