15.12.2022

Pro Kaustinen on vahvistanut menneen kesän juhlan tuloksen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlia järjestävä tuotanto-organisaatio Pro Kaustinen ry. on vuosikokouksessaan 15.12.2022 vahvistanut menneen kesän juhlan ja tuotantokauden tuloksen. Tilikauden 2022 tulos oli 21 662,50 euroa alijäämäinen liikevaihdon ollessa 1 177 700,66 euroa. Kahden poikkeuksellisen tuotantovuoden jälkeen täysimuotoisena järjestetyn festivaalin kokonaiskäyntimäärä oli 43450 ja pääsylippuja myytiin 16830 kappaletta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä viime kesän festivaaliin. Kahden poikkeusvuoden jälkeen oli ilo nähdä, että pelimannit ja yleisö löysivät jälleen Kaustiselle. Saadun palautteen perusteella voimme todeta järjestäneemme onnistuneen juhlan.” kommentoi toiminnanjohtaja Valtteri Valo.

Pro Kaustinen ry:n vuosikokous valitsi kokouksessaan 15.12.2022 Ira Korkalan jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana, myös nykyisen hallituksen jäsenet Pilvi Järvelä, Lauri Oino ja Ilona Salomaa-Uusitalo jatkavat luottamustoimissaan, uusina hallituksen jäseninä aloittavat Teemu Seikkula ja Elina Viitanen.

”Kulttuuriala on elpymässä ja tapahtumatuotannon näkymä edessä olevista haasteista huolimatta näyttää valoisalta. Ihmisten kohtaamisen ja yhdessäolon mahdollistamiselle on suurempi tilaus kuin kenties koskaan aikaisemmin, tämän todisti viime kesän juhlan vastaanotto. Kaustisen perinne on pysyvä, kutsuva ja monella tapaa uusia avauksia mahdollistava.” toteaa puheenjohtaja Ira Korkala.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 10.–16.7.2023. Festivaalin ensimmäiset ohjelmatiedot julkistetaan tammikuussa. Vuoden 2023 festivaalin teema on Rauha ja maakuntateemana on vuorossa Keski-Suomi. Kansanmusiikin ja kansantanssin edistämiskeskuksen valtakunnallinen vuositeema on Arkistojen äärellä.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

22.05.2024

Kaustinen Folk Music Festival: KPO-Areena valmiina kesään!

Varma jokavuotinen merkki Kaustisen kansanmusiikkijuhlien lähestymisestä on festivaalipuiston telttojen pystyttäminen. Tänä vuonna festivaalin pääesiintymislava ja ehkä koko Kaustisen tunnetuin maamerkki on nimetty uudelleen. Aiemmin myös nimellä ”Villen pipo” tunnettu festivaaliareena kulkee tästedes nimellä KPO-Areena. ”Kun…

08.05.2024

Kaustinen Folk Music Festival: Lasten Kaustinen uudistuu tänä kesänä, tauotonta ohjelmaa joka päivä

Kansanmusiikkijuhlien Lasten Kaustinen saa perinteiseen tapaan ohjelmateltan ja puuhateltan keskelle festivaalialuetta pääareenan kainaloon. Tänä vuonna lastenkulttuurin ääni vahvistuu, kun ohjelmasta ryhtyy vastaamaan Kokkolan, Kaustisen ja viiden muun kunnan yhteinen Lastenkulttuurikeskus Lykky. – Lastenohjelma on ollut…

29.04.2024

Kaustinen Folk Music Festival: Paritanssia joka päivä aamusta iltaan

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tänä kesänä jälleen paritanssijoiden paratiisi. Joka päivä voi nauttia tanssin pyörteistä useilla lavoilla tai oppia uutta matalan kynnyksen työpajoissa huippuopettajien avulla. – Tanssipajat ja workshopit ovat alkaneet kiinnostaa lavatanssien ystäviä niin paljon,…