02.07.2010

Primus Ikaalinen -kilpailun voitto Italiaan

Kansainvälinen Primus Ikaalinen -kilpailu on ratkennut Sata-Häme Soi -juhlilla Ikaalisissa kihelmöivän jännittävässä suorassa tv-finaalissa. Nyt kuudetta kertaa järjestetyn kansainvälisen varieteemusiikin huikean korkeatasoisen kilpailun voitti kiihkeän musiikillisen kaksintaistelun jälkeen Pietro Adragna Italiasta. Toiseksi tuli Petar Maric Serbiasta.

Suomen Viivi Maria Saarenkylä oli hienosti neljäs.

Primus Ikaalinen –kilpailun voittajaa Pietro Adragnaa tuomaristo kehui todella karismaattiseksi esiintyjäksi.

– On hieno seurata, miten kommunikoit orkesterin ja yleisön kanssa, totesi kansainvälisen juryn puheenjohtaja Kevin Friedrich Pietrolle.

Toiseksi tulleella Petar Maricilla on tuomariston mukaan poikkeukselliset teknikset lahjat. Hän on nuori taiteilija, joka seuraa intohimoisesti taiteellisia pyrkimyksiään.

Kolmanneksi tullut Venäjän Madina Tsaloeva ja neljänneksi tullut Viivi Maria Saarenkylä saivat kiitosta erinomaisen hienosta esiintymisestä.

–Sinusta näkee, että nautit joka hetkestä lavalla, sanoi Kevin Friedrich Viivi Marialle.

Kevin Friedrich kiitti koko Suomea suorassa tv-lähetyksessä huikeasta kansainvälisestä harmonikkakilpailusta, joka on ainoa laatuaan maailmassa.

Kilpailun ykköspalkinto on 3000 euroa, kakkospalkinto 2000 euroa, kolmospalkinto 1000 euroa sekä neljäs ja viides palkinto 500 euroa. Lisäksi voittaja sai ikaalislaisen taiteilijan Sirpa Ristamäen taideteoksen, pronssisen harmonikkapatsaan.

PRIMUS IKAALINEN 2010 VOITTAJA

Pietro Adragna, Italy, Firenze (23-v.)
Kilpailukappaleet:
1. Luciano Fancelli: After you’ve gone
2. trad. Dark eyes (arr. Pino di Modugno, Carrara, P. Adragna)

Pietro Adragna on kotoisin Sisiliasta ja opiskelee Firenzen Luigi Cherubino -konservatoriossa klassista harmonikkaa. Hän aloitti opiskelunsa Roberto Fuccellin harmonikkakoulussa. Pietro Adragna on ilmiömäinen virtuoosi ja hänen taiturimaisen eloisat tulkintansa ovat riemastuttaneet sekä yleisöä että harmonikkakilpailujen tuomaristoja monissa maissa. Suomessa hän on vieraillut jo kerran aikaisemminkin. Varieteemusiikkia hän on opiskellut Frederic Deschampsin johdolla Ranskassa. Pietro opiskelee myös pianonsoittoa, sävellystä ja orkesterin johtamista. Harmonikkasolistin uran lisäksi hän haaveilee kapellimestarin urasta.

Lopputulokset
1. Pietro Adragna, Italia
2. Petar Maric, Serbia
3. Madina Tsaloeva, Venäjä
4. Viivi Maria Saarenkylä, Suomi
5. Haiyu Liu, Kiina, Augustinas Rakauskas, Liettua ja João Guerreiro, Portugali
8. Sarah Vonau, Ranska

Kilpailun kansainvälinen jury
Kevin Friedrich, Uusi Seelanti / tuomariston puheenjohtaja
Cao Xiaoqing, Kiina
Renzo Ruggieri, Italia
Frederic Deschamps, Ranska
Aleksandr Selivanov, Venäjä
Pasi Hirvonen, Suomi

Sata-Häme Soi järjestetään 29.6.-4.7.2010.

Etusivu