15.02.2021

Powered by PechaKucha -konsepti Maailma kylässä -festivaalille

Toukokuussa Maailma kylässä -festivaalilla nähdään japanilainen maailmanlaajuisesti suosittu puheformaatti Powered by PechaKucha. Festivaalin Powered by PechaKucha puheenvuoroissa pureudutaan tulevaisuuteen kestävän kehityksen ja aktivismin näkökulmista. Ohjelmakokonaisuuden juontaa toimittaja Ina Mikkola. Maailma kylässä järjestetään 29.–30.5.2021 virtuaalisena verkossa tai pandemiatilanteen salliessa Helsingin Suvilahdessa.

Powered by PechaKucha on puheformaatti, jossa puhujalla on 20 kuvaa ja 20 sekuntia per kuva aikaa vakuuttaa kuulija ja tiivistää oma näkemyksensä aiheesta. Someajan suositussa formaatissa puhutaan asiaa visuaalisella ja napakalla tyylillä. Maailma kylässä -festivaalilla 12 valovoimaista puhujaa ja oman alansa vankkaa ammattilaista tarttuu haasteeseen ja tiivistää olennaisen inspiroivaan puheeseen.

− Powered by PechaKucha -konsepti tarjoaa yleisölle välähdyksiä maailman tilasta ja tulevaisuudesta innostavasti ja ytimekkäästi, kertoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

 

Aktivismista ja kestävästä tulevaisuudesta

Aktivismin tulevaisuus -kokonaisuudessa kantaa ottavat ympäristöaktivisti Helena Gualinga, kaupunkimuotoilija Tanja Jänicke, kansalaisaktivisti Zahra Karimy, Setan puheenjohtaja Sakris Kupila, Häiriköt-päämajan Jari Tamminen ja Helsingin yliopiston viestinnän lehtori Janne Matikainen.

−  Aktivismi muuttaa muotoaan. Perinteisen järjestövaikuttamisen sijaan epäviralliset verkostot ja sosiaalinen media kokoavat ihmisiä yhteen. Aktivismin tulevaisuus -ohjelmassa avataan erilaisia näkökulmia tulevaisuuden aktivismiin, Maailma kylässä -festivaalia järjestävän Fingon viestintäjohtaja Salla Peltonen kertoo.

Kestävä tulevaisuus -kokonaisuudessa visioidaan maailman tulevaisuutta kuudesta eri näkökulmasta: toimittaja, kirjailija Julia Thuren puhuu kestävästä taloudesta, tutkija Elina Lehikoinen ruoantuotannon tulevaisuudesta, oikeushammaslääkäri Helena Ranta eriarvoistumisesta, Mimmit koodaa -ohjelman Milja Köpsi teknologian mahdollisuuksista, Luonto-Liiton ilmastoryhmän Emma Sairanen biodiversiteetistä ja Suomen Pakolaisavun Katja Mannerström muuttoliikkeistä.

− Eriarvoisuuden poistaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen ovat meidän käsissämme. Tarvitsemme aktiivisia kansalaisia, yhteisöjä ja päättäjiä, jotka ovat valmiita tekemään asioita uudella tavalla ja laittamaan itsensä likoon oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Tarvitsemme myös luotettavaa tietoa, tutkimusta, rohkeita visioita ja innovaatioita. Odotamme innolla, millaisia ajatuksia Powered by PechaKucha -puhujat nostavat esiin Maailma kylässä -festivaalilla, Salla Peltonen tiivistää.

Lue lisää tähän mennessä julkaistusta ohjelmasta.

Maailmakylassa.fi
Flickr-kuvagalleria (kuvat median vapaasti käyttävissä)
Facebook
Twitter
Instagram
#maailmakylässä

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 29.–30.5.2021 Helsingin Suvilahdessa sekä/tai virtuaalisesti verkossa maailmakylassa.fi. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Festivaalin toteutustapa julkaistaan viimeistään maaliskuun alkupuolella. Festivaali tarjoaa monipuolista ja laadukasta ohjelmaa päivänpolttavista keskusteluista musiikkiin, dokumenteista lastenohjelmaan, herkullista ruokakulttuuria sekä satoja näytteilleasettajia. Kokoamme yhteen ihmiset siksi, että maailmaa voi muuttaa vain yhdessä. Tapahtuman järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 280 kehitysjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto sekä Maailman kuvalehti.